Σε αστυνομία και νοσοκομείο η Χρ. Τετράδη | Στο επίκεντρο η ασφάλεια και η υγεία

Το θέμα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της ανομίας στη Ζάκυνθο ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση της υποψήφιας βουλευτή Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνας Τετράδη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου Παναγιώτη Πετσίνη, τον υποδιευθυντή Δημήτρη Αγγελούδη και τον Διοικητή της Τροχαίας Νεκτάριο Τσώλο.
Η κα Τετράδη, που συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου Ντένη Πέττα, ενημερώθηκε σχετικά με τη φετινή ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του νησιού. Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ, δόκιμοι αστυνομικοί και αστυνομικοί θα περιπολούν τον Λαγανά και όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα φιλοξενηθούν και θα σιτιστούν από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Λαγανά.
Η υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, πρότεινε να γίνει διευρυμένη σύσκεψη τις επόμενες ημέρες στο Λαγανά για τα φαινόμενα της παραβατικότητας, που δυστυχώς και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σημειώνονται από νωρίς. Πρόταση που έγινε αποδεκτή και δρομολογείται για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Μετά τη συνάντηση, η κα Τετράδη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας έχουν φτάσει στο απροχώρητο και δυσφημίζουν τον Λαγανά και όλη τη Ζάκυνθο. Είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη και να μην δίνεται εντύπωση ότι υπάρχει γενικευμένο καθεστώς παραβατικότητας και ανομίας, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και στην ίδια την κοινωνία, αλλά και στιγματίζει το τουριστικό μας προϊόν. Η αστυνομία κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά της, αλλά χρειάζεται σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτελεί ακόμα καλύτερα το έργο της. Ειδικότερα για τον Λαγανά, πιστεύω κι εγώ, όπως και οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής, ότι η επαναλειτουργία του τοπικού αστυνομικού τμήματος είναι απολύτως αναγκαία. Η ενίσχυση της Αστυνομίας, η πάταξη της ανομίας και της παραβατικότητας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, είναι δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δέσμευση και δική μου και θα βοηθήσω σε αυτό όσο μπορώ, για όλη την Ζάκυνθο».

«Η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας»

Η κα Τετράδη επισκέφθηκε επί δύο συνεχόμενες ημέρες το νοσοκομείο, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ΝΔ θα επιλύσει τις παθογένειες που υπάρχουν στους δύο τομείς, δρομολογώντας συγκεκριμένες δράσεις, εάν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Η κα Τετράδη μίλησε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Λίνα Τσαρίδου, τον υποδιοικητή, Άκη Ποταμίτη και τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αντώνη Λευτάκη, τον Νίκο Ποταμίτη Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, τον Βαγγέλη Τσώλα Πρόεδρο των εργαζομένων, ενώ ξεναγήθηκε σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου και συζήτησε για αρκετή ώρα με πολλούς από τους εργαζόμενους, που υπό αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Σε δήλωσή της η κα Τετράδη επεσήμανε: «Τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο και οι δομές υγείας στη Ζάκυνθο έχουν μεγάλες ελλείψεις, γεγονός που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες και έχει επιπτώσεις στην κοινωνία της Ζακύνθου. Για τη ΝΔ, η υγεία είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Ως αυριανή κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να βελτιώσουμε τις δομές υγείας, έτσι ώστε οι πολίτες να μην αισθανόμαστε ανασφάλεια στον τόπο μας. Το νοσοκομείο Ζακύνθου πρέπει και θα στελεχωθεί ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες, όχι μόνο των επισκεπτών αλλά πρωτίστως των κατοίκων του νησιού και των παιδιών μας».