Η ανικανότητα των πολιτικών να αφουγκράζονται την κοινωνία

Είναι μια πολύ παλιά αδυναμία των πολιτικών, ειδικά των κυβερνώντων, να χάνουν την επαφή με τους πολίτες, να ζουν σε γυάλες και να περιστοιχίζονται από κόλακες που τους λένε ότι χαϊδεύει τα αυτιά τους. Λες και αυτή η ασθένεια είναι μεταδοτική, μέσα από τους τοίχους των κρατικών κτιρίων εξουσίας, που δεν φεύγει ποτέ, αλλά περνάει από τη μία ηγεσία στην άλλη. Το μόνο που ίσως διαφέρει είναι το μέγεθος της επιδημίας και οι συνέπειες από την αρρώστια αυτή. Φαίνεται ότι για την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία το γιατρικό είναι ακόμη άγνωστο και το κακό δεν λέει να ξορκιστεί.
Δεν εξηγείται αλλιώς η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρής αυτοκριτικής και ουσιαστικής αναζήτησης των αιτίων της κατάρρευσης. Συνεχίζουν να φταίνε οι πολίτες που δεν κατάλαβαν τις ευεργεσίες, η κοινωνία που δεν φοβήθηκε τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη, τα κάθε λογής κέντρα και παράκεντρα των μέσων ενημέρωσης, που δεν άφηναν τους πολίτες στην ησυχία τους να κρίνουν σωστά. Λες και όποιος ήθελε δεν έβαζε την ΕΡΤ, που την πληρώνουμε κιόλας, να ακούσει την άλλη αλήθεια, που το επόμενο πρωί όταν οι νεκροί στο Μάτι ήταν πάνω από 20 εξακριβωμένοι και καμιά δεκαπενταριά δυστυχώς σε ένα οικόπεδο, το άθροισμα των θυμάτων έβγαινε κάτω από 20. Ή τα διάφορα κυβερνητικά σάιτ που έδειχναν τη διαφορά στις Ευρωεκλογές, με δικές τους μετρήσεις και αλγόριθμους, να είναι μικρή και αναστρέψιμη. Με τέτοιες λογικές και εξηγήσεις για την αιτία της ήττας η δεύτερη που έρχεται με τις εκλογές, είναι προδιαγεγραμμένη και ηχηρότερη. Δεν βάζουν δε μυαλό, ούτε στον τρόπο άσκησης της εξουσίας.
Δεν τους δίδαξε τίποτα το ότι τα επιδοματάκια της τελευταίας στιγμής δεν έπιασαν. Τώρα τρέχουν, ξεντώνοντας την παραμονή τους στην εξουσία κατά μία εβδομάδα, να βολεύουν ημέτερους, να προβαίνουν σε ενέργειες που βλάπτουν την δημοκρατική τάξη. Τους τα λένε συνταγματολόγοι και άλλοι πολιτικοί και επιστήμονες, αλλά αυτοί το βιολί τους. Δεν έχω λόγο να ασχοληθώ άλλο μαζί τους, άλλωστε θα πάρουν από την κοινωνία το χρόνο που τους χρειάζεται για περισυλλογή ενδοσκόπηση και διόρθωση πορείας. Θα απευθυνθώ στο κόμμα που φαίνεται ως το πιθανότερο να κερδίσει τις εκλογές σε ένα μήνα . Μην πανηγυρίσει, μην κλειστούν τα στελέχη του σε γυάλες, μην τάξει πράγματα που δεν γίνονται, μην γυρίσει την πλάτη στη μεσαία τάξη, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και περισσή υποκρισία την ανακάλυψε και ο κ. Τσακαλώτος «κλαίει επί των ερειπίων» είναι αργά για δάκρυα . Πάνω απ’ όλα όχι αλαζονεία και προκλητικές συμπεριφορές. Ευτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αυτά να τα καταλαβαίνεις και να μην αφήνει μέχρι τώρα περιθώρια να εμφανιστούν.
Επειδή όμως όπως είπαμε, η εξουσία είναι γλυκιά και η αρρώστια αυτή ενδημική, καλό είναι να υπάρχει εγρήγορση. Αλλιώς όπως λέει και ο λαός» εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είσαι θα ‘ρθω». Η μεσαία τάξη που τόσο κυνηγήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τρώει ούτε σανό, ούτε κουτόχορτο, ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Ξέρει να αμείβει αλλά και να τιμωρεί και το έχει κάνει πολλές φορές, δίκαια και σωστά. Ας το έχουν λοιπόν κατά νου όλοι όσοι κέρδισαν ή θα κερδίσουν τις εκλογές. Όσο για το αν ο κόσμος δεν κατάλαβε μετά από πέντε χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον κάνουν λάθος αυτοί που το λένε, μπερδεύοντας το σήμερα με τον Σεπτέμβρη του 2015. Τότε ναι, ο κόσμος δεν είχε προλάβει να καταλάβει την κοροϊδία και την κολοτούμπα. Τώρα και ήξερε, αλλά και πλήρωσε μεταχρονολογημένα την τότε διάψευση των ονείρων του. Αλλά είπαμε ο λογαριασμός αυτός πληρώθηκε και πληρώνεται. Οι καινούργιοι ας προσέξουν μα μην ανοίξουν από την αρχή τέτοιους λογαριασμούς, που θα πληρωθούν και συντομότερα. Οι τωρινοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ούτε πρόβατα, ούτε κρατικοδίαιτοι, ούτε τίποτα αργόσχολοι. Θέλουν ηρεμία και καλό οικονομικό κλίμα, για να κοιτάξουν τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους.

φωτο: Times-News