Γιατί επιλέγουμε Γιώργο Αρμένη

Του Άκη Λαδικού

Η ψήφος της επόμενης Κυριακής είναι μια κρίσιμη ψήφος. Θα καθορίσει την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, το οικονομικό μέλλον αυτού του τόπου για τα επόμενα πολλά χρόνια. Μετά την προηγούμενη χαμένη, για το Δήμο και τους πολίτες, τετραετία δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς, ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες δοκιμασίες.
Το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε με την ψήφο μας είναι αν οι εκλογές, με Γιώργο Αρμένη Δήμαρχο, θα βάλουν ένα τέρμα στον κατήφορο που ακολουθεί ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια και θα μπουν οι βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα μια αναπτυξιακή πορεία σε όλους τους τομείς, οικονομικό, πολιτισμικό, ποιότητα ζωής. Ή αν με Δήμαρχο το Νικήτα Αρετάκη θα μπούμε σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας στην καλύτερη περίπτωση και σε οπισθοδρόμηση και σε περίοδο παρατεταμένης παρακμής που εγώ εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε.
Το ισχυρίζομαι αυτό μετά λόγου γνώσεως όπως αυτό προκύπτει από την απάντηση στα πιο κάτω ερωτήματα.
Στο ερώτημα πως θα κυβερνηθεί ο Δήμος μετά τις εκλογές, όταν για αυτό απαιτείται η συνεργασία 3-4 δημοτικών παρατάξεων και αυτό είναι επιλογή των πολιτών με δεδομένο τον εκλογικό νόμο με τον οποίο έγιναν οι εκλογές.
Ο Γ. Αρμένης απαντά, με την ειλικρινή συνεργασία, την διαβούλευση, τον σεβασμό σε αντίθετες απόψεις και τελικά τις προωθητικές συνθέσεις. Και αυτή η απάντηση δεν είναι υποθετική την έχει με επιτυχία εφαρμόσει όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η απάντηση του Ν. Αρετάκη είναι ότι εγώ δεν θα συνεργαστώ με κανένα. Τότε πως θα παίρνονται οι αποφάσεις στο Δ.Σ; Πως θα κυβερνηθεί ο Δήμος;
Στο ερώτημα πως θα ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες και θα βελτιωθεί η απόδοση των υπηρεσιών του Δήμου.
O Γ. Αρμένης απαντά ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους υπαλλήλους, με αλλαγές του οργανογράμματος όπου χρειάζεται, επιμόρφωση του προσωπικού, με αξιολόγηση και βεβαίως, τον απαιτούμενο έλεγχο στην υλοποίηση των καθηκόντων και δέουσα αυστηρότητα.
Ο Ν. Αρετάκης προτείνει ένα αυταρχικό σύστημα διοίκησης, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται αγνοώντας τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τις δημοτικές υπηρεσίες, το οποίο θα οδηγήσει στην περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.
Στο ερώτημα πως θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και την γραφειοκρατία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.
Ο Γ. Αρμένης απαντά με στενή εποπτεία και βοήθεια στις αρμόδιες υπηρεσίες και την αξιοποίηση εξωτερικών συνεργατών όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, με διαφάνεια και νομιμότητα.
Ο Ν. Αρετάκης θεωρεί ότι μπορεί να προχωρήσει έργα έχοντας ένα τριτοκοσμικό μοντέλο στο μυαλό του, το οποίο αγνοεί ότι η διαδικασία παραγωγής έργων από τον Δήμο, η εξασφάλιση έγκρισης μελετών, χρηματοδότησης και πληρωμής των έργων διέπεται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αν δεν τηρηθεί οδηγεί είτε στην μη εκκίνηση, είτε στην διακοπή τους εφόσον έχουν ξεκινήσει. Η λογική του Ν. Αρετάκη οδηγεί στο σταμάτημα έργων που έχουν ξεκινήσει και ότι κανένα νέο έργο δεν θα ξεκινήσει, γιατί απλά χωρίς την αυστηρή τήρηση προβλεπόμενων διαδικασιών δημόσια έργα δεν γίνονται.
Στο ερώτημα με ποια ομάδα ικανή και ενημερωμένη θα διοικηθεί ο Δήμος.
Ο Γ. Αρμένης διαθέτει μια έμπειρη αυτοδιοικητική ομάδα, και προφανώς στα πλαίσια της συνεργασίας με άλλες δημοτικές παρατάξεις θα αξιοποιηθούν και άλλοι έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Ν. Αρετάκης απαντά ότι αυτός θα κάνει κουμάντο σε όλα αυτός θα αναλάβει τον ΦΟΣΔΑ την ΔΕΥΑΖ και όποιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του δεν συμφωνεί μαζί του να παραιτηθεί. Αντικαθιστά στις δημοκρατικές διαδικασίες μονοπρόσωπη διοίκηση του Δήμου. Η αποτυχία και το μπάχαλο είναι σίγουρο!
Σε πολλά παρόμοια ερωτήματα οι εξαγγελίες του Ν. Αρετάκη όπως από τον ίδιο έχουν διατυπωθεί στα γραπτά του και προφορικά σε συνεντεύξεις που έχει δώσει είναι απολύτως σίγουρο ότι οδηγούν στο χάος. Ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα η οποία δεν έχει σχέση ούτε με την λειτουργία του Δήμου, ούτε με την θεσμική συγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ούτε και με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας και τις αναγκαίες και εφικτές λύσεις.
Αντίθετα ο Γ. Αρμένης έχει βαθιά γνώση των λειτουργιών και των διαδικασιών της Αυτοδιοίκησης γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του νησιού μας έχει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσεων και υλοποίησης έργων ,διαθέτει έμπειρη και αποφασιστική ομάδα. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Είμαστε έτοιμοι!
Με Ν. Αρετάκη Δήμαρχο, χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθεί ο τόπος μας σε νέες περιπέτειες, σε οπισθοδρόμηση και παρακμή
Με Γ. Αρμένη δήμαρχο ξεκινά μια καινούργια μέρα για τη Ζάκυνθο.
Απαιτείται λοιπόν να σκεφτούμε πριν ψηφήσουμε, η άκριτη ψήφος, η ψήφος διαμαρτυρίας, η εκδικητική ψήφος δεν αποτελούν παραγωγική επιλογή. Η εμπειρία του δεύτερου γύρου των εκλογών του 2014 και των αποτελεσμάτων που αυτή έφερε στο νησί δεν πρέπει να ξεχνιέται.
Ας μη ρισκάρουμε! Ας επιλέξουμε σιγουριά με Γ. Αρμένη Δήμαρχο!