Από τις Ευρωεκλογές σε Εθνικές, με πληρωμή του λογαριασμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν πολλά λάθη. Το βασικότερο, όμως, ήταν ο αλαζονικός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας. Ο τρόπος με τον οποίο όχι μια αλλά πολλές φορές κορόιδεψαν την κοινωνία, ακόμη και σε περιπτώσεις που τα μέτρα που θα ελάμβαναν είχαν θετικό προοδευτικό πρόσημο. Θυμίζω την ρύθμιση μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης, των σχέσεων κράτους και εκκλησίας. Βγήκε την επόμενη ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώσει ότι θα ψευτο – απολύσουν δέκα χιλιάδες ιερείς για να προσλάβουν δέκα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους κοροϊδεύοντας τους πάντες και με αποτέλεσμα τελικά, τίποτα να μην γίνει. Αυτό είναι ένα εμβληματικό γεγονός, όμως τέτοια στα πέντε περίπου χρόνια διακυβέρνησης υπήρξαν πάμπολλα. H αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Για την ώρα δείχνουν να μην έχουν τη δύναμη και το σθένος να την κατανοήσουν. Οι πρώτες δηλώσεις, τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων στελεχών του κόμματος δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ… είναι αλλού. Συμπεριφέρονται ακόμη με τρόπο άκρως αλαζονικό, με μια διάθεση να μην κάνουν ουσιαστική αυτοκριτική, να μην μπουν στη βαθύτερη ρίζα του προβλήματος. Αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που τους έφεραν εν μια νυκτί στην εξουσία, τους λόγους που απολάμβαναν την ανοχή της κοινωνίας για χρόνια, αλλά και το βασικότερο, γιατί υπέστησαν αυτή την καθίζηση και γιατί οι συνέταιροι τους οι ΑΝ ΝΕΛ εξαερώθηκαν. Τους έχουν αποχωριστεί από την εξουσία και κάνουν ότι τώρα δεν τους γνωρίζουν, αν και κράτησαν τους Βουλευτές του κ. Καμμένου που τους βόλευαν σε υπουργικές θέσεις. Όμως ο Λαός δεν έχει τόσο χαλαρή μνήμη και δεν τα σβήνει τόσο εύκολα. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, βγήκε να παραδεχθεί την ήττα του και ακόμη κι εκείνη την ώρα κουνούσε το δάκτυλο. Με άκρως αλαζονικό τρόπο έλεγε στο 80% περίπου του ελληνικού λαού που δεν τον ψήφισε ότι έκανε λάθος. Ότι το δικό του πολιτικό σχέδιο είναι το σωστό αλλά το κατάλαβε μόλις το 23% και όλοι οι υπόλοιποι είναι λάθος εκτός από τον ίδιο. Το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε ο ίδιος και η πολιτική του πρόταση έδειξε να μην το αντιλαμβάνεται ή να μη θέλει να το παραδεχθεί. Κουνούσε το δάκτυλο στους άλλους, όπως έκανε ο ίδιος, ο Καμμένος, οι υπουργοί του στα θύματα στο Μάτι. Έφταιγαν όλοι οι άλλοι, όχι όμως και οι πραγματικά υπεύθυνοι.
Το ίδιο συνέβη και τώρα. Για τον Τσίπρα φταίει η συντηρητική παράταξη, φταίει η παλινόρθωση της Δεξιάς, φταίει η διαπλοκή, τα μέσα ενημέρωσης που τον πολεμούν, τα fake news, ο τάδε ή ο δείνα επιχειρηματίας κ.λπ.
Τους πραγματικούς υπαίτιους του πολιτικού του καταποντισμού δεν μπορεί ή δεν θέλει να τους βάλει στο τραπέζι. Και όσο δεν το κάνει τόσο υπονομεύει την προσπάθεια που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον επόμενο μήνα να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα ή στην καλύτερη περίπτωση να μειώσει την τεράστια διαφορά των 9 και πλέον μονάδων.
Αλλωστε, με βάση το μήνυμα που του έστειλε ο ελληνικός λαός το μόνο που του απομένει να κάνει είναι να σαμποτάρει την επόμενη κυβέρνηση. Επειδή είναι γνωστός πως ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του είναι κυνικοί και αδίστακτοι αυτό που θα κάνουν είναι να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε διπλές εκλογές, σε μια περιπέτεια που μόνο κακό μπορεί να κάνει στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στη διαχείριση της καθημερινότητας .Αν θα μπορούσε να κοιτάξει την πραγματικότητα στα μάτια ο κ. Τσίπρας θα καταλάβαινε τα λάθη του. Δεν έχει τη διάθεση να το κάνει κι αυτό φαίνεται από τη «γραμμή» που έχουν πάρει στα στελέχη του. Είναι οι λογικές για παλινόρθωση της δεξιάς, για νέο ΔΝΤ για απολύσεις μειώσεις μισθών και συντάξεων για ατελείωτες ώρες εργασίας 365 μέρες το χρόνο και άλλες τέτοιες μπούρδες. Υποτιμά τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού με τέτοιες δηλώσεις. Ο Λαός του το είπε βροντερά την Κυριακή και θα το ακούσει πολύ πιο βροντερά σε ένα μήνα αν δεν κάνει την αυτοκριτική του και δεν αναθεώρηση το τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι μόνον αυτοί και κανείς άλλος είναι προοδευτικοί και έχουν αναλάβει το δίκαιο και το σωστό εργολαβικά από κάποιο αόρατη δύναμη προοδευτισμού. Ή ότι είναι οι μόνοι που σκέφτονται το λαό και τα προβλήματά του, λησμονώντας ότι συγκυβέρνησαν με ό,τι πιο ακραίο, ξενοφοβικό υπήρχε. Νομίζουν ότι κάποια απομεινάρια του παλαιού ΠΑΣΟΚ που το μόνο που σέρνουν είναι τι σαρκικό τους θα τους βοηθήσουν να ξεχαστεί η συνεργασία με τον κ. Καμμένο και τα φάλτσα του κ. Πολάκη. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο κόσμος δεν «τρώει τελικά σανό» όπως νόμιζαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά πληρώνουν την αλαζονική τους συμπεριφορά να βαφτίζουν το κρέας ψάρι σε όλα, να ψηφίζουν μνημόνια να καθιερώνουν διεθνώς την πατέντα της κολοτούμπας ως πολιτική πρακτική και να θέλουν την ίδια ώρα να μας πείσουν ότι πιέζονται για αυτά, διαπραγματεύονται σκληρά και στο τέλος με βαριά καρδιά εφαρμόζουν μέτρα που δεν θέλουν. Η υποκρισία άνευ όρων και ορίων.
Διέλυσε τη μεσαία τάξη με φόρους και εισφορές. Με τις αλχημείες του «αριστερού οικονομολόγου» κ. Τσακαλώτου και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κατρούγκαλου και της κ. Αχτσιόγλου που διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα και με ψευτομπαλώματα προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο. Πλήρωσε τα ματωμένα πλεονάσματα, που χωρίς να πειράξουν ουσιαστικά τους ελίτ παρά μόνο στα λόγια έφεραν απλούς ανθρώπους στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τις επιχείρησης σε απόγνωση και νέα λουκέτα. Στο τέλος δε βγήκε «σαν τον Καραμουρτζούνη» με φιλοδωρήματα να επηρεάσει την ψήφο των πολιτών, βαφτίζοντάς τα 13η Σύνταξη και κοινωνική πολιτική. Ο κόσμος όμως δεν τσίμπησε, τους πήρε χαμπάρι και τους τιμώρησε. Γιατί ο κόσμος δε θέλει 50άρικα πριν από την κάλπη. Θέλει όραμα για την οικονομία, θέλει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, προοπτική για να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Πλήρωσε και τη διαπλοκή που υποτίθεται ότι πολεμούσε. Τα μυστικά ραντεβού με επιχειρηματίες, ακόμη και με τον Αρχηγό της λεγόμενης σημερινής διαπλοκής, το σκοπό είχαν;
Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, οι Πετσίτηδες, οι χλιδάτες διακοπές του κουρασμένου πρωθυπουργού και των υπουργών του ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Κι όταν μάλιστα ο ίδιος ο Τσίπρας δικαιολόγησε αυτές τις διακοπές απλά το γυαλί με την κοινωνία ράγισε.
Ο Τσίπρας και η παρέα του πλήρωσαν τον πόλεμο που άνοιξαν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους, τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, όλους εκείνους που δεν ήταν… ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι που έστησαν ένα πολιτικο-δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό παραμάγαζο με κομπιναδόρους, ψευτοεκδότες και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες κατηγορούσαν όλους τους άλλους. Ούτε αυτό το κολπάκι πέρασε. Ούτε βεβαίως και η προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης προς όφελός τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το Μακεδονικό ασφαλώς. Όχι την πρόθεσή του να βρει λύση στο πρόβλημα, αλλά τη διαχείριση της λύσης. Χωρίς καμιά συνεννόηση, χωρίς συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, χωρίς εθνική συναίνεση υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών αδιαφορώντας για τον κόσμο. Έγραψε στα παλιά, αριστερά του παπούτσια τους πολίτες που διαφωνούσαν και μάλιστα τους κατηγόρησε ως φασίστες ή ακροδεξιούς
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε ακόμη το Μάτι και τη Μάνδρα, τη διαχείριση της καθημερινότητας, το διαλυμένο κράτος για το οποίο δεν έκανε τίποτε. Πλήρωσε το υφάκι της Δούρου, το υψωμένο δάκτυλο του Καμμένου στα θύματα των πυρκαγιών. Πλήρωσε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Τσίπρα που θα γκρέμιζε χιλιάδες αυθαίρετα ή τις υποσχέσεις του ότι θα είναι κάθε μήνα στο Μάτι, για να επιτηρεί της εφαρμογή των όσων εξήγγειλε.
Πλήρωσε την άθλια αντιμετώπιση των νεκρών και των συγγενών τους από τη γραφειοκρατία και αναλγησία του κρατικού μηχανισμού. Πλήρωσε την απανθρωπιά και την ύβρη των υπουργών του, τους οποίους στήριξε με κάθε τρόπο, προς όποιον είχε άλλη άποψη ή τους έφερνε αντίρρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός πλήρωσαν και το ρουσφέτι την αναξιοκρατία τον κομματισμό και το μπάχαλο που ανέχτηκαν παντού ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Θα μπορούσε κανείς να γράφει για ώρες όμως δεν έχει νόημα όταν ο άλλος δεν θέλει να ακούσει ή να καταλάβει. Ευτυχώς η κοινωνία άκουσε και τους απάντησε. Όπως έφερε τον λαϊκισμό στην πολιτική ζωή πρώτα και κατόπιν στην εξουσία, έτσι τώρα τον έστειλε «αδιάβαστο» όπως λένε και οι νεολαίοι. Όσο οι κυβερνώντες των τελευταίων ετών δεν κάνουν αυτοκριτική και σωστή ειλικρινή αποτίμηση του αποτελέσματος, τόσο οι εκπλήξεις δεν θα έχουν τέλος για αυτούς. Έχει και άλλο πάτο το βαρέλι. Και κάτι για τους επόμενους, ας συνεχίσουν να κρατούν χαμηλούς τόνους, γιατί ούτε χρόνος για πανηγυρισμούς υπάρχει, ούτε περίοδος χάριτος.

φωτο: stokokkino.gr_.jpg