Με δύο συγκεντρώσεις ολοκλήρωσε τον προεκλογικό της αγώνα η Ρ. Κράτσα (Φωτογραφίες)

Στη Ζάκυνθο, την ιδιαίτερη πατρίδα της, έκλεισε τον προεκλογικό της αγώνα η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε η ομιλία της στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Μουσικού Σχολείου. Παρών ήταν ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας πως αυτές οι εκλογές είναι ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα νίκης και επικράτησης της ΝΔ.

Η κα Κράτσα τόνισε πως ο αέρας νίκης πνέει παντού ακόμη και στα διαπόντια νησιά τα οποία και δεν κατάφερε να επισκεφθεί στους επτά μήνες των προεκλογικών ταξιδιών που έκανε σε όλα τα νησιά. Μέσα από την επικοινωνία που είχε με τον κόσμο η ίδια, όπως είπε, κατάφερε να αποτυπώσει τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε νησιού και να στηρίξει επάνω σε αυτές το πρόγραμμα της.
Ενώ οι ανάγκες θα έπρεπε να ήταν η ψηφιακή οικονομία, η σύγχρονη εκπαίδευση του προσωπικού και η πράσινη οικονομία, δυστυχώς σύμφωνα με την επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» τα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί η Περιφέρεια είναι πολύ πιο βασικά. Αποχέτευση, δίκτυο ύδρευσης και διαχείριση απορριμμάτων ήταν μόνο κάποια από τα παραδείγματα που έδωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ΠΙΝ είναι «βουτηγμένη» στα σκουπίδια.
Ένας από τους στόχους του συνδυασμού της είναι και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας των νησιών. Η κα Κράτσα έκανε εκτενή αναφορά στις ανάγκες βελτίωσης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων των νησιών. Όπως είπε θα φροντίσει ώστε να ενισχυθεί κάθε δυνατή συγκοινωνία. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υδροπλάνα που μπορούν, σύμφωνα με την ίδια, να μετατρέψουν τα Ιόνια Νησιά σε ένα εμπορικό και τουριστικό κέντρο.
Ελπίδα, όπως είπε, σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος της αποτελεί το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα η κα Κράτσα δήλωσε πως αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καθώς γνώριζε πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι δίπλα της.
Το πιο σημαντικό για την ίδια είναι η επαγρύπνηση πριν τις εκλογές της Κυριακής. Ζήτησε από τους Ζακυνθινούς να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τους κάλεσε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η σελίδα στα Ιόνια γυρίζει και παράλληλα να δώσουν ένα μήνυμα και για τις Ευρωεκλογές. Ο αγώνας, όπως είπε, δεν τελειώνει πριν κλείσουν οι κάλπες ενώ έκλεισε την ομιλία της παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Π.Ε. Ζακύνθου.

Νωρίτερα η κ. Κράτσα βρέθηκε και στο Καταστάρι όπου μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.