Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Γ. Αρμένη (Φωτογραφίες)

Ηχηρά μηνύματα νίκης έστειλε κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Παρασκευής, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο», Γιώργος Αρμένης. Ο κ. Αρμένης ανέλυσε το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών και το πρόγραμμα της τετραετίας και άσκησε έντονη κριτική στους συνυποψήφιους τους, ιδίως σε όσους δεν έχουν ασκήσει ποτέ διοίκηση ή δεν κατείχαν θέσεις ευθύνης. Έριξε τα βέλη του στον κ. Αρετάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν εκλεγεί. Ο επικεφαλής του συνδυασμού, τόνισε ότι αυτή η θέση φανερώνει πλήρη άρνηση των κανόνων λειτουργίας της Δημοκρατίας. Επίσης, τόνισε ότι χρειάζεται εμπειρία και γνώση γύρω από τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζήτησε τη θετική ψήφο των Ζακυνθινών υπενθυμίζοντάς τους, ότι τα 18 χρόνια που θήτευσε στα έδρανα της μειοψηφίας ή και της πλειοψηφίας λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις και έγιναν παρεμβάσεις για την αποκάλυψη σκανδάλων που εξουθένωσαν τον Δήμο. Επίσης, είπε ότι η παράκαμψη της νομιμότητας, αντικειμενικά, οδηγεί στην αδιαφάνεια, στη διαπλοκή, και στην ακύρωση κάθε έργου και ότι με παράνομες διαδικασίες δημοτικά έργα, δεν υλοποιούνται.

Το πρόγραμμα της τετραετίας

Ο κ. Αρμένης είπε ότι ο συνδυασμός του έχει πρόγραμμα που θα λύσει οριστικά τα συσσωρευμένα προβλήματα του νησιού, αλλά και την κατάλληλη ομάδα που αποτελείται από νέους και έμπειρους στην αυτοδιοίκηση για να το υλοποιήσει. Συγκεκριμένα, οι προτεραιότητες του συνδυασμού είναι:
•ποτέ ξανά σκουπίδια στους δρόμους – Ζάκυνθος, το καθαρότερο νησί της Ελλάδας – υλοποίηση των έργων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση,
•καταπολέμηση των προβλημάτων μόλυνσης των θαλασσών,
•ξανά γαλάζιες σημαίες στις ακτές,
•βελτίωση και αποκατάσταση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος,
•συνεργασία με το Θαλάσσιο Πάρκο για να γίνει ο ευρύτερος Κόλπος του Λαγανά, περιοχή παροχής υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών και παραγωγής περιζήτητων αγροτικών προϊόντων,
•ενεργοποίηση μέτρων και ανάληψη δράσεων πολιτικής προστασίας,
•Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, που θα προσδιορίσει τις απαιτούμενες ενέργειες (γεωτρήσεις – κατασκευή λιμνοδεξαμενών – φράγματα) για την οριστική επίλυση του υδρευτικού προβλήματος του νησιού, με στόχο την 24ωρη υδροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με πόσιμο νερό.
– Έργα και παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης,
•δρομολόγηση οριστικής λύσης του προβλήματος διαχείρισης των υγρών αποβλήτων σε όλο το νησί,
•ολοκλήρωση της σύνδεσης αποχετευτικών δικτύων πόλης και τουριστικών περιοχών με το Βιολογικό (ή … τους βιολογικούς),
•η Πόλη να γίνει ξανά βιώσιμη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της
•έργα, μέτρα και δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τα χωριά.

Ο κ. Αρμένης κάλεσε τους Ζακυνθινούς, πριν ψηφίσουν να συγκρίνουν τα προγράμματα των συνδυασμών, να μην δώσουν άκριτη ή τιμωρητική ψήφο, αλλά θετική, γιατί όπως υποστήριξε αυτή η ψήφος θα καθορίσει αν θα αφήσουμε πίσω το φαύλο παρελθόν και το βούλιαγμα ή αν θα κάνουμε το άλμα σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.