Ν. Τσίπηρας: «Ο συνδυασμός μας έχει σαν επικεφαλής έναν σπουδαίο άνθρωπο»

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Συνδυασμός: «ΑΝΑΔΡΑΣΗ»
Επικεφαλής: Γιάννης Αγαλιανός

Για ποιούς λόγους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Αγαλιανού;
Ο Δήμος Ζακύνθου έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή από πρόσωπα κε εμπειρία, τα οποία έχουν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα να συμπορευτώ με τον υποψήφιος Δήμαρχο των μεγάλων έργων, Γιάννη Αγαλιανό. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την σταθερότητα και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς.
Είμαι παιδί μεταναστών πρώτης γενιάς από την Αυστραλία. Αποφοίτησα το 1992 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών αποκτώντας δυο πτυχία στα Οικονομικά- Λογιστικά και Χρηματοπιστωτικά. Από το 2014 έως σήμερα είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου και από το 2012 έως σήμερα εκπροσωπώ το νησί μας στο Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας ως αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Νησιωτικό Δίκτυο που εδρεύει στις Βρυξέλες. Είμαι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Πώς βλέπετε σήμερα τoν τόπο μας μέσα από τις ανάγκες που υπάρχουν; Ιεραρχήστε κάποια βασικά προβλήματα που, ως κάτοικος αυτού του τόπου, βιώνετε.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Το νησί μας ήδη είναι ήδη μπροστά σε μια ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Ο τομέας της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων αποτελεί για μας στοίχημα στην επόμενη τετραετία.

Ο συνδυασμός σας έχει πρόγραμμα και προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να δοθούν λύσεις σε καίρια προβλήματα;
Ο Συνδυασμός μας έχει σαν επικεφαλής έναν σπουδαίο άνθρωπο με όραμα και στόχους και συγκροτείται από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ικανούς και έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν, όσοι ασχολούνται με τα κοινά να είναι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία, αλλά και να εφαρμόζουν σύγχρονες πρακτικές, ώστε να δρομολογούνται άμεσα λύσεις σε καίρια ζητήματα. Θεωρείτε ότι οι πολίτες ψηφίζουν με αυτά τα κριτήρια; Και τι έχετε να τους πείτε;
Είμαι σίγουρος ότι ο Ζακυνθινός λαός θα ψηφίσει αυτή τη φορά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου του. Θέλω να τους πω να επιλέξουν πρώτα τον καλύτερο Δήμαρχο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αγαλιανό, τον Δήμαρχο των έργων!

Ποιο είναι το όραμά σας για το νησί μας;
Το όραμά μου για το τόπο μου περιλαμβάνει την οργάνωση και ταξινόμηση της πόλης της Ζακύνθου με δίκτυο πεζόδρομων και υποδομών τόσο για τον κάτοικο όσο και για τον επισκέπτη. Η ανάπλαση της ακτογραμμής από το Κρυονέρι ως το Αργάσι και ένα λιμάνι με προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια και μαρίνα για τα σκάφη αναψυχής. Άλλωστε το όραμα αυτό αποτέλεσε και όραμα του Γιάννη Αγαλιανού στην πρώτη του δημοτική θητεία.