Πρόγραμμα 100 ημερών από τον Γ. Αρμένη | Οι δεσμεύσεις του για έναν σύγχρονο Δήμο

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο», Γιώργος Αρμένης, παρουσιάζει στην «ΗΜΕΡΑ» το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που θα εφαρμόσει ο συνδυασμός, εάν εκλεγεί. Μιλά για την εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση, στον τρόπο που έδρασε όταν κατείχε θέσεις ευθύνης στην αυτοδιοίκηση και για τα σχέδια του, προκειμένου να υπάρξει εκσυγχρονισμός στη λειτουργία του Δήμου και αποτελεσματικότητα. Προτείνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και καλεί τους Ζακυνθινούς να μην πιστέψουν σε «μαθητευόμενους μάγους» και να μην επιλέξουν την ψήφο διαμαρτυρίας, αντιθέτως να στηρίξουν τον συνδυασμό του, ώστε το όραμά του για αλλαγή στο νησί να γίνει με συμμέτοχους όλους τους ενεργούς πολίτες.

Τριάντα, περίπου, χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κε Αρμένη. Γιατί ξανά στη νέα μάχη των δημοτικών εκλογών; Γιατί ξανά στο Δήμο;
Τριάντα χρόνια! Πότε πέρασαν! Ήταν χρόνια διαρκούς προσπάθειας και συμμετοχής για το μέλλον του νησιού μας. Πρέπει να τονίσω, βέβαια, ότι μόνον δώδεκα απ’ αυτά τα χρόνια βρέθηκα να ανήκω σε Δημοτικές Παρατάξεις που Διοίκησαν το Δήμο. Υπήρξαν σταθμοί που θυμάμαι με ικανοποίηση και υπερηφάνεια σ’ αυτά τα χρόνια. Την περίοδο 1991-1998 σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον τότε Σύνδεσμο Καθαριότητας, επί προεδρίας μου, η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση, καθιστώντας την Ζάκυνθο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σε νησιωτικές περιοχές, όχι μόνο στην Ελλάδα. Επί προεδρίας μου στη ΔΕΥΑΖ, το 1998, πετύχαμε την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αποχετευτικού της Πόλης. Κατά τη θητεία μου 2010-2014, ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, επιδίωξα πάντα την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του και, μέσω διαλόγου, να λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις. Αλλά και όλα τα χρόνια που θήτευσα στο Δήμο, από τα έδρανα της μειοψηφίας, η αντιπολίτευση ήταν εποικοδομητική, με βάση την αντίληψη να βοηθήσω, όσο μπορούσα, για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά ο Δήμος. Σήμερα, ξανά στην εκλογική μάχη για το Δήμο Ζακύνθου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις, τα πόστα, οι τίτλοι. Υπηρέτησα και υπηρετώ τους θεσμούς. Ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» διαθέτω τη γνώση, τη μακροχρόνια εμπειρία και τη θέληση να συμβάλω στην αλλαγή πορείας του Δήμου μας.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου σας;
Θα ήθελα να δηλώσω περήφανος για τη σύνθεση του Ψηφοδελτίου του Συνδυασμού μας «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ». Κατ’ αρχήν, είναι το μοναδικό ψηφοδέλτιο αυτών των Δημοτικών Εκλογών, στο οποίο οι συμμετέχουσες γυναίκες ξεπερνούν τον αριθμό που επιβάλει η ποσόστωση του νόμου. Το Ψηφοδέλτιο συνθέτει την εμπειρία και τη γνώση των παλιών της Αυτοδιοίκησης με την ορμή, το κέφι και τη ζωντάνια των νέων ανθρώπων. Είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι από τα κόμματα και όχι από την πολιτική. Μας ενώνει η κοινή αντίληψη για την έξοδο του δήμου μας από την κρίση. Μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δημοκρατική, ανοιχτή στη συμμετοχή του πολίτη, διακυβέρνηση του Δήμου.

Ποιες είναι οι Προγραμματικές σας προτεραιότητες;
Έχουμε Πρόγραμμα για τις 100 πρώτες μέρες. Για την άμεση ανακούφιση των Ζακυνθινών. Έχουμε επιχειρησιακό πρόγραμμα για την τετραετία και διαθέτουμε στρατηγικό σχεδιασμό για τη Ζάκυνθο της επόμενης 10ετίας. Οι πρώτες κινήσεις μας για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και της καθημερινότητας των κατοίκων:
Ομαλοποίηση τακτικής αποκομιδής των απορριμμάτων
Απαρέγκλιτη τήρηση των όρων λειτουργίας της «προσωρινής λύσης» διάθεσης των απορριμμάτων
Συλλογή και διάθεση όλων των υπολειμμάτων σκουπιδιών που έχουν απομείνει και σαπίζουν σε τράφους και υπαίθριες εκτάσεις.
Επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Λίβα.
Λήψη μέτρων για την αποφυγή νέας ρύπανσης θαλασσών και ακτών μας
Επιβολή της νόμιμης διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των ημερόπλοιων, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές.
Βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού, με αναγκαίες και εφικτές παρεμβάσεις, ώστε να ανέβει η απόδοσή του.
η ΔΕΥΑΖ, σε όλη την θερινή περίοδο, θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας,
Ορθολογική χρήση του νερού, ώστε να καλύπτονται, δίκαια, όλες οι περιοχές της Ζακύνθου.
Αποκατάσταση της συνεργασίας με τον Οργανισμό Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου.
Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων από τους σεισμούς.
Επαναλειτουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού “VisitZakynthos”.
 Λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και αποφυγής των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών.
Αποκατάσταση της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου και των Υπηρεσιών του.
Αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Τακτική, άμεση συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων της Ζακύνθου.
Επανασύσταση και ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Επανασύσταση και επαναλειτουργία της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.
Προκήρυξη για τη θέση και επιλογή στελέχους εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Μέσα στην τετραετία, μπορούμε να εγγυηθούμε για:
•ποτέ ξανά σκουπίδια στους δρόμους – Ζάκυνθος, το καθαρότερο νησί της Ελλάδας – υλοποίηση των έργων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με Ανακύκλωση,
•καταπολέμηση των προβλημάτων μόλυνσης των θαλασσών μας,
•ξανά γαλάζιες σημαίες στις ακτές μας,
•βελτίωση και αποκατάσταση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος,
•έργα, μέτρα και δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τα χωριά,
•συνεργασία με το Θαλάσσιο Πάρκο για να γίνει ο ευρύτερος Κόλπος του Λαγανά, περιοχή παροχής υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών και παραγωγής αγροτικών προϊόντων,
•ενεργοποίηση μέτρων και ανάληψη δράσεων πολιτικής προστασίας,
•Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, με στόχο την 24ωρη υδροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με πόσιμο νερό.
•δρομολόγηση οριστικής λύσης του προβλήματος διαχείρισης των υγρών αποβλήτων σε όλο το νησί,
•αποχετευτικά δίκτυα για όλη την πόλη και τις τουριστικές περιοχές,

•η Πόλη μας θα γίνει ξανά βιώσιμη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της
•ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στήριξη και ενθάρρυνση των επενδύσεων,
•εξασφάλιση όρων επαναλειτουργίας των Σφαγείων,
•ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, που θα διαπνέει όλους τους τομείς της δημοτικής μας πολιτικής,
•επίτευξη πολιτιστικής αναβάθμισης του τόπου μας,
•συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, βελτιώνοντας τις παροχές τους και προσθέτοντας νέες,
•αντιμετώπιση των προβλήματα των νέων, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού,
•αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου,
•βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου,

•ενεργή δράση, για την απαλλαγή του Δήμου από τα άνομα και παράνομα Δάνεια των τραπεζών,

•συμμετοχή του Δημότη στα θέματα που τον αφορούν,
•θα σχεδιάσουμε, θα μελετήσουμε και θα ετοιμάσουμε ολοκληρωμένους φακέλους έργων και δράσεων για την αξιοποίηση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι ζακυνθινοί πολίτες;
Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Ζακύνθου και ζητάμε την ψήφο τους, την θετική τους ψήφο, μετά από σκέψη και αξιολόγηση της παρουσία μας, ως ατόμων και ως συλλογικότητας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο. Ζητάμε την ψήφο των Ζακυνθινών για να χτίσουμε ένα Δήμο σύγχρονο, παραγωγικό και αποτελεσματικό, που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους, σε πλαίσια ειλικρινούς συνεργασίας, ίσης μεταχείρισης, και διαφάνειας. Εμείς θέλουμε. Οι Ζακυνθινοί και οι Ζακυνθινές, γνωρίζουν ότι μπορούμε. Η Επιλογή είναι στο χέρι τους. ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ. Οραματικά, ενεργητικά, αποφασιστικά.

Αύριο η κεντρική προεκλογική ομιλία
Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Αρμένη θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Παρασκευή στις 19:00 στο εκλογικό κέντρο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» στην ομιλία του αναμένεται να αναλύσει το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών και το πρόγραμμα της τετραετίας και να ασκήσει έντονη κριτική στους συνυποψήφιους τους, ιδίως σε όσους δεν έχουν ασκήσει ποτέ διοίκηση ή δεν κατείχαν θέσεις ευθύνης. Μάλιστα αναμένεται να εκτοξεύσει βέλη στον κ. Αρετάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν δεν εκλεγεί, καθώς ο κ. Αρμένης θεωρεί ότι αυτή η θέση φανερώνει πλήρη άρνηση των κανόνων λειτουργίας της Δημοκρατίας. Επίσης, θα τονίσει ότι χρειάζεται εμπειρία και γνώση γύρω από τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, και όχι «μαθητευόμενους μάγους», ενώ θα ζητήσει τη θετική ψήφο των Ζακυνθινών υπενθυμίζοντάς τους, ότι τα 18 χρόνια που θήτευσε στα έδρανα της μειοψηφίας ή και της πλειοψηφίας λήφθηκαν σημαντικές συναινετικές αποφάσεις και έγιναν παρεμβάσεις για την αποκάλυψη σκανδάλων που εξουθένωσαν τον Δήμο.Τελευταία άρθρα