Πολιτιστικό αφιέρωμα για την Ένωση των Επτανήσων | Εξαιρετική βραδιά στην πλ. Σολωμού

Ένα μοναδικό πολιτιστικό αφιέρωμα για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο της πλατείας Διονυσίου Σολωμού, από τον Εκπολιτιστικό –Μορφωτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γλυφάδας «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» . Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων και σε αυτή συμμετείχαν το χορευτικό συγκρότημα Εφήβων και Ενηλίκων του Εκπολιτιστικού –Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γλυφάδας «ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τη Δυτική και Βόρεια –Θράκη με ζωντανή θρακιώτικη ορχήστρα, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», η ομάδα ελληνικού παραδοσιακού χορού «Ο ΣΥΡΤΗΣ» και το χορευτικό τμήμα Μαχαιράδου «Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ».

Μας δήλωσαν…
Διονύσης Κάρδαρης – Καθηγητής Ελλην. Χορών Σχολή Ευελπίδων / Δάσκαλος χορού

«Εκπροσωπώντας τη Γλυφάδα μέσω του Συλλόγου «Ελλήνων Διαδρομές» είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα 155 χρόνια για την Ένωση των Επτανήσων και φέραμε μαζί μας μουσικά όργανα και δυο χορευτικά συγκροτήματα με χορούς από την Βόρεια και Δυτική Θράκη. Συνεργαστήκαμε με τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι».

Γιώργος Σιδηράς – Υπεύθυνος Χοροδιδάσκαλος Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου

«Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά. Ταξιδέψαμε με παραδοσιακές μουσικές! Απολαύσαμε διάφορους χορούς με ωραίες φορεσιές. Ήταν μια πολιτιστική συνάντηση από αυτές που θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνά και μας φέρνουν όλους πιο κοντά».

Δαφνούλα Χαρίση Μπίλια – Πρόεδρος Πολιτιστικού Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου «Ελλήνων Διαδρομές»

«Ο σύλλογός μας ασχολείται με την ανάδειξη του πολιτισμού, των παραδόσεων μας, των ηθών και των εθίμων όχι συγκεκριμένων περιοχών, αλλά όλης της Ελλάδας. Ήρθαμε στη Ζάκυνθο, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε τα 155 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα μας. Εμείς προσφέραμε αυτήν την μικρή εκδήλωση, αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε πολύ καλά, τους χορούς της πατρίδα μας σε συνεργασία με άλλους τοπικούς συλλόγους».

Νίκος Κεφαλληνός – Πρόεδρος «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος»

«Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος δεν ήταν δυνατόν να μην συμμετάσχουν σε μια τέτοια εκδήλωση, πρώτα απ’ όλα για τον εμπνευστή αυτής της βραδιάς, τον Διονύση Κάρδαρη, που είναι φίλος και μαθητής μου και συνεργάτης από παλιά. Εμείς απλώς προσθέσαμε ένα λιθαράκι σε αυτήν την εκδήλωση».