Τα προβλήματα στο ΙΚΑ και τη ΔΕΥΑΚ κατέγραψε η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»

Τους προβληματισμούς στελεχών και εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ της Κέρκυρας άκουσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρο Αλεξάκης, επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας».

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την αποδυνάμωση των υπηρεσιών καθώς και τη συρρίκνωση του καταστήματος στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» επισκέφθηκαν τη ΔΕΥΑΚ και ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν στην επιχείρηση.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» – Κέρκυρα 20/5/2019

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» επισκέφτηκε τον Ενιαίο Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κέρκυρας (πρώην Ι.Κ.Α), όπου είχε συνεργασία με στελέχη και εργαζόμενους, αλλά και πολίτες, που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του.

Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Υπηρεσίας περιέγραψαν την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη συρρίκνωση του καταστήματος στην Κέρκυρα, τη λογική συγκεντρωτισμού και γραφειοκρατίας που επικρατεί και ταλαιπωρεί τους πολίτες.
Οι πολίτες κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες που υπάρχουν, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» επισκέφθηκαν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ και ενημερώθηκαν για ζητήματα της επιχείρησης, ανάμεσα στα οποία είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι υστερήσεις σε εξοπλισμό και η ανάγκη άμεσης διαχείρισης του θέματος της οργάνωσης και λειτουργίας των τριών δήμων στην Κέρκυρα.

Ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» στις επισκέψεις αυτές επεσήμανε την ανάγκη καλής οργάνωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών, της διατήρηση των περιφερειακών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, στοιχείο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνοχής και της αυτονομίας της περιφέρειας με κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.