1ο Ευρωπ. Συνέδριο Φιλάθλων Rangers – Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός στη Ζάκυνθο

Το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φιλάθλων της Rangers FC πραγματοποιείται στο νησί μας αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο αθλητικό γεγονός, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην χώρα μας, ενώ θα φιλοξενηθούν σπουδαίες προσωπικότητες των «Διαμαρτυρόμενων» από το παρελθόν όπως ο Νάτσο Νόβο, ο Γκρέγκ Ντόχερτι και ο Μάρκο Νέγκρι. Επίσης έχει ήδη προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο αρχικά προπόνηση στο γήπεδο του Πλάνου για τα νέα παιδιά στις 09.00, ενώ στις 18.30 θα γίνει ο Φιλανθρωπικός αγώνας ανάμεσα σε επίλεκτους παίκτες των Rangers FC και την ομάδα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ν. Ζακύνθου. Η είσοδος είναι δωρεάν για το παιχνίδι, ενώ όποιος θέλει μπορεί να διαθέσει χρήματα που θα δοθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ).
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ν. Ζακύνθου Χαράλαμπος Ανδριόπουλος μίλησε για το φιλανθρωπικό παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο.
«Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στην Ζακυνθινή κοινωνία. Θα πραγματοποιήσουμε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα υπέρ του ΟΔΑΖ. Η ομάδα της IPA Ζακύνθου θα παίξει με την επίλεκτη ομάδα των Rangers».
Επίσης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φιλάθλων των Rangers, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.00 σε ξενοδοχείο του Λαγανά και θα περιλαμβάνει ειδικές βραβεύσεις.
Ο Γιώργος Κατσιάρης που είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου των Rangers δήλωσε για αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός.
«Είναι η πρώτη φορά που διοργάνωνεται κάτι τέτοιο στην Ευρώπη και κοιτάμε να το κάνουμε θεσμό. Η απήχηση ήταν μεγαλύτερη από αυτό που περιμέναμε. Ο κόσμος που θα έρθει είναι πολύ περισσότερος. Γύρω στα 250 άτομα έχουν έρθει στο νησί για αυτόν τον λόγο. Θέλουμε να διοργανώσουμε και τις επόμενες χρονιές το Συνέδριο».
Ο κ. Κατσιάρης μιλώντας για το φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούν παίκτες πολύ υψηλής κλάσης. Το γήπεδο της Ζακύνθου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλύτερη από άλλους αγωνιστικούς χώρους της Ελλάδας που έχουμε συναντήσει».

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φιλικό που γίνεται στο νησί μας και μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να γνωρίσει από κοντά σπουδαία «αστέρια» της ιστορίας των Rangers. Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός το συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο έχει συνδεθεί με απόλυτη επιτυχία.
Να αναφέρουμε ότι στο επίσημο σάιτ του Ελληνικού Συνδέσμου των Rangers FC (rangersfc.gr) μπορεί κάποιος να βρει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματοποίηση του στο νησί μας όπως και ένα όμορφο φωτογραφικό υλικό με τις ομορ