Αργάσι | Με τις ίδιες ελλείψεις ξεκίνησε η σεζόν

Πολλά είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Αργάσι κάθε καλοκαιρινή περίοδο και φέτος δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Το θέμα της καθαριότητας, του κακού οδικού δικτύου αλλά και του κυκλοφοριακού είναι μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ αναφέρθηκαν και σε εκείνο της παραλίας του Αργασίου που παρά τις εκκλήσεις τους παραμένει σε άθλια κατάσταση, την στιγμή που αρκετοί τουρίστες έχουν έρθει στο νησί μας. Μάλιστα όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι ίδιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να καθαρίσουν τον αιγιαλό, για να μπορέσουν οι τουρίστες να κάνουν το μπάνιο τους.

Επιμένουν στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού οι επιχειρηματίες
Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα στο Αργάσι είναι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι. Ο μικρός δρόμος σε συνδυασμό με τα πολλά λεωφορεία που περνούν από την περιοχή και σταθμεύουν προκαλούν πολλά προβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων. Αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί πολλάκις από τους επιχειρηματίες της περιοχής που παλεύουν για να βρουν μια λύση για να είναι καλύτερα τα πράγματα στα μαγαζιά τους.

«Μειωμένη η τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρσι»
Όσον αφορά στο αν έχουν έρθει αρκετοί τουρίστες στο Αργάσι, η απάντηση των επιχειρηματίων ήταν αρνητική. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι είναι πολύ λιγότεροι για τον Μάϊο μήνα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ για άλλη μια φορά τόνισαν ότι το Αργάσι δεν έχει ποιοτικό τουρισμό, αφού οι επισκέπτες που έρχονται στη Ζάκυνθο δεν έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν και δεν ενισχύουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις.

Νίκος Αγούλος
«Πάρα πολλά προβλήματα υπάρχουν στο Αργάσι. Δρόμοι και πάρκινγκ δεν υπάρχουν για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα. Γίνεται χαμός όταν έρχονται τα λεωφορεία για να πάρουν τον κόσμο. Δεν πάμε καλά φέτος έτσι και αλλιώς φέτος με τις αφίξεις. Εγώ νομίζω ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Μακάρι να έρθει πιο ποιοτικός τουρισμός. Θα ζητούσα από τις αρχές να κοιτάξουν τα προβλήματα του χωριού. Την παραλία μας που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Έχει μείνει παρατημένη τόσα χρόνια».

Θοδωρής Ακτύπης
«Τα προβλήματα είναι τα ίδια στο Αργάσι εδώ και χρόνια. Καθαριότητα δεν υπάρχει και δεν γίνεται αποκομιδή ανακυκλούμενων υλικών. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα με τα πεζοδρόμια και τον δρόμο στα Λαζαρέτα που είναι σε άθλια κατάσταση, η παραλία επίσης είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχει γίνει μια σωστή δουλειά για να απολαύσουν οι τουρίστες το κολύμπι τους. Νομίζω ότι φέτος είναι κάπως περιορισμένη η κίνηση. Αν δεν πάει καλά ουέ και αλίμονο τι έχει να γίνει στην αγορά. Ίσως θα έπρεπε να υπήρχε διαφορετικός έλεγχος από τις αρχές και διανομή αρμοδιοτήτων, ώστε να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία μιας κεντρικής αρχής και να μην μένει ο τουρισμός «στον αέρα» και στις διαθέσεις των αιρετών που πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν τους κανόνες της αγοράς.

Ανδρέας Κοτσώνης
«Τα Λαζαρέτα είναι ένας βραχνάς. Είμαστε πολύ κοντά στην πόλη. Είναι κωμικοτραγική η εικόνα που παρουσιάζουν και είναι ένα κομμάτι που ενώνει το Αργάσι με την πόλη. Επίσης η παραλία του Αργασίου είναι σε άθλια κατάσταση. Λόγω των καιρικών φαινομένων, έχουμε πολλές μέρες τον χρόνο βοριά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραλία. Επί πέντε χρόνια η μελέτη της παραλίας έχει τελειώσει αλλά δεν γίνεται η ένταξη του έργου. Φέτος πάντως δεν υπάρχει αυξημένη κίνηση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Χάσαμε τον Μάη και τον Οκτώβρη! Το Νο1 πάντως είναι η καθαριότητα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό».