Επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και το ΤΟΜΥ Κέρκυρας ο Θ. Γαλιατσάτος

Την Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και την Τοπική Μονάδα Υγείας Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γαλιατσάτος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ» για τα Ιόνια Νησιά. Στο δελτίο τύπου αναφέρεται και τα όσα διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος αλλά και τις επαφές που έκανε.
Αναλυτικά: «Στην Αστυνομική Δ/νση Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Τάσο Σαλβάνο, επισκέφθηκαν καταρχήν τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο Κων/νο Παπανικολάου και εν συνεχεία τον Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας Σπύρο Αλαμάνο. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της δωρεάς του ξενοδοχείου IKOS έχει διαθέσει στην Ελληνική Αστυνομία στην Κέρκυρα οικιακές συσκευές για την κουζίνα που λειτουργεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Κέρκυρας και εξυπηρετεί τους αστυνομικούς και πυροσβέστες καθώς και όργανα γυμναστικής, με το οποίο εξοπλίστηκε ένα άκρως λειτουργικό γυμναστήριο, απαραίτητο για τις ανάγκες εκγύμνασης των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος συνομίλησε με αστυνομικούς, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους και να διαπιστώσει ότι οι οικιακές συσκευές και τα όργανα γυμναστικής, πραγματικά έπιασαν τόπο και κάλυψαν σημαντικές ανάγκες.

Εν συνεχεία ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του συνδυασμού επισκέφθηκε την Τοπική Μονάδα Υγείας που λειτουργεί στο πρώην ΙΚΑ Κέρκυρας και συναντήθηκε με τους γιατρούς και εργαζόμενους στη δομή, που παρά το μικρό χρόνο λειτουργίας της προσφέρει μεγάλο έργο στους έχοντες ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κέρκυρα.
Η περιφερειακή αρχή της ΑΝ.Α.Σ.Α. έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε τη χρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας που λειτουργούν σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ενώ επίκειται η λειτουργία ακόμη 3 ΤΟΜΥ. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ενέταξε τις 5 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με συνολικό προϋπολογισμό 4.590.324,36 ευρώ στο Ε.Π. “Ιόνια Νησιά 2014-2020”.
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη και τους υποψηφίους της ΑΝΑΣΑ την κατάσταση που επικρατεί, εξήγησαν ότι εξυπηρετούν ήδη περίπου 1.500 εγγεγραμμένους με μια δέσμη υπηρεσιών που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη φροντίδα καθώς και πρόληψη. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη στο χώρο της δημόσιας υγείας, που έχει “αγκαλιαστεί” ήδη από όλους και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες, ενώ έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι στις ΤΟΜΥ μπορούν να απευθυνθούν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.

Τέλος ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού συναντήθηκαν με την υπεύθυνη Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας (πρ. ΙΚΑ), ιατρό κα. Δήμητρα Κηπένη καθώς και τους ιατρούς που εργάζονται στη δομή και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι ανάγκες σε προσωπικό είναι διαρκείς, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν προκηρυχθεί κάποιες θέσεις ιατρών δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη, ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι της ΑΝΑΣΑ. Εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι το κτιριακό, αφού το κτίριο του πρ. ΙΚΑ χρήζει εκτεταμένων επισκευών και παρεμβάσεων».

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν