Εκδήλωση: «Αλληλεγγύη στα παιδιά και στο λαό της Παλαιστίνης»

Η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου, μέλος της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. διοργανώνει, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου εκδήλωση, με θέμα: «Αλληλεγγύη στα παιδιά και στο λαό της Παλαιστίνης».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου με σκοπό να εκφραστεί η ευαισθησία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων προς τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και ιδιαίτερα τα παιδιά που ζουν καθημερινά την βία και τον θάνατο παλεύοντας με τις σφεντόνες απέναντι στα τανκς και να διεκδικήσουμε μαζί τους:
– Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με
πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
– Να γκρεμιστεί το τείχος – φυλακή και να σταματήσουν οι εποικισμοί.
– Να μπορέσουν να γυρίσουν στις εστίες τους όλοι οι Παλαιστίνιοι.
– Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του
Δεκέμβρη 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού
κράτους.

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με το παραπάνω θέμα, με την σημαντική βοήθεια των δασκάλων τους, καταδεικνύεται μέσα από τις ζωγραφιές, τα κείμενα και τις μουσικές που δημιούργησαν.
Αυτή την ευαισθησία, σας καλούμε να μοιραστείτε με την παρουσία σας, δείχνοντας τους τον δρόμο από την μεριά των μεγάλων.
Είναι το δικό μας χρέος να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε παραπέρα το αντιπολεμικό – φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας και των λαών όλου του κόσμου για ένα αύριο που να ανήκει στον άνθρωπο.

φωτο: www.asi.gr