Λ. Μαλιούφας – Πρόεδρος ΕΠΣΖ – «Η αναδιάρθρωση δεν επηρεάζει τις Ζακυνθινές ομάδες»

Νόμος του κράτους έγινε η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου, με την Superleague 2 να προστίθεται στα πρωταθλήματα που θα υπάρχουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Αυτό σημαίνει ότι στις επαγγελματικές κατηγορίες θα υπάρχει η Superleague με 14 ομάδες, η Superleague 2 με 12 ή 14 ομάδες, ενώ η Football League θα έχει επίσης 14 ομάδες.
Από εκεί και πέρα μένει να φανεί πως θα λειτουργήσει και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τον πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδα Μαλιούφα να τονίζει ότι η αναδιάρθρωση δεν επηρεάζει τον ΑΟΚ Ζακύνθου και το Τσιλιβή.
«Στην παρούσα φάση δεν τις επηρεάζει και ούτε υπάρχει δυναμική να τις επηρεάσει στο άμεσο μέλλον».
Επίσης ανέφερε τι απαιτείται ώστε κάποιος σύλλογος της Γ’ Εθνικής να προβιβαστεί στην Football League, αφού θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ύψος χρημάτων στο μετοχικό του κεφάλαιο.
«Διασφαλίζεται κώδικας επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν υπήρχε η δυνατότητα μια ομάδα να ανέβει στην Football League θα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 30,000 ευρώ».

Η πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου για την Γ’ Εθνική


Μαζί και με άλλες ποδοσφαιρικές Ενώσεις, η ΕΠΣ Ζακύνθου θυμίζουμε ότι έχει προχωρήσει σε πρόταση που ανεβάζει στην Γ’ Εθνική και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη θα βόλευε και τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961, ο οποίος περιμένει να μάθει αν και αυτός μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες των άλλων νομών θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.
Ο κ. Μαλιούφας τόνισε για αυτό: «Αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη. Εμείς έχουμε κάνει πρόταση να ανέβουν οι δευτεραθλήτριες ομάδες και να μην πηγαίνουν τα σωματεία της Γ’ Εθνικής σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα ξέρουμε περισσότερα ίσως στην συνέλευση στον Ιούνιο».

Το θέμα της αναδιάρθρωσης είχε απασχολήσει την ποδοσφαιρική επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να περνάει την σχετική τροπολογία την περασμένη Δευτέρα και να προχωράει μια πολύ σημαντική αλλαγή στο δημοφιλέστερο άθλημα της χώρας.
Η νέα τάξη πραγμάτων στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου αναμένεται να φέρει εξασφαλισμένα έσοδα προς τις ομάδες αλλά και σημαντικά τηλεοπτικά δικαιώματα.
Να πούμε ότι η τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Κεντρώων. Την καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την κύρωση σύμβασης για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης.