Οι μικροί βιβλιοδρόμοι του 2ου Δημοτικού | Διαγωνισμός Ανάγνωσης Λογοτεχνικού Βιβλίου

Μία μοναδική εμπειρία αποκόμισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, «Βιβλιοδρομίες», που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» για 21η συνεχόμενη χρονιά. Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα βιβλία, τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα, και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.
Για τις «Βιβλιοδρομίες 2019» επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Στα ίχνη του μυστηρίου…», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσει τους μικρούς Βιβλιοδρόμους σε δημιουργικές περιπέτειες, σε πολλαπλά ευεργετικές περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, όπου θα ανακαλύψουν αλήθειες και θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου: Ακτύπη Μαρία, Ακτύπη Φωτεινή, Καμπίτσης Παύλος και Κλάδης Γιάννος με την προτροπή της δασκάλας τους κας Κατερίνας Μουζάκη συμμετείχαν στις φετινές Βιβλιοδρομίες. Τα παιδιά μετέβησαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στις 10 Μαΐου και μαζί με πολλά παιδιά, διαγωνίστηκαν αποκομίζοντας μια μοναδική εμπειρία!