Διάταξη στη Βουλή για τον ΟΔΑΖ | Στ. Κοντονής: «Τέλος στην εργασιακή ομηρία»

Διάταξη που κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Ο.Δ.Α.Ζ. ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ψηφίζεται σήμερα και αφορά την δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 90, με τίτλο «Προσωπικό Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» λαμβάνεται μέριμνα για τους εργαζόμενους για τους οποίους εκ παραδρομής δεν είχε δημοσιευτεί απόφαση διορισμού, παρά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ για διαγωνισμούς της περιόδου 2000-2006.
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργού Σταύρου Κοντονή για την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι, πρόβλημα που δυσχέραινε την υπηρεσιακή τους εξέλιξη και την συνταξιοδοτική τους προοπτική ενώ, παράλληλα, προκαλούσε εμπόδια και στην εύρυθμη λειτουργία του Ο.Δ.Α.Ζ. ο οποίος επιτελεί διαχρονικά ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στη Ζάκυνθο.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Στάθης Μπετίνης, με δηλώσεις του στην «ΗΜΕΡΑ» επισημαίνει: «Πράγματι με την ρύθμιση αυτή επιλύεται ένα πρόβλημα για πέντε εργαζόμενες του ΟΔΑΖ. Ένα πρόβλημα εξαιρετικά λεπτό, καθώς και οι πέντε εργαζόμενες εκρίθησαν διοριστέες από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Δυστυχώς τότε (2006-07) εκκλήθηκαν να ορκιστούν και να υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας και ανάληψης καθηκόντων μόνο με την εφημερίδα της Κυβέρνησης που αφορούσε τις επιτυχούσες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ έπρεπε μετά από αυτό να έχουμε άλλες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί εν πρώτοις η μισθοδοσία τους από πλευράς του Υπουργείου Υγείας με έγγραφο του Υπουργείου και μετά να αποσταλεί η απόφαση του τότε Προέδρου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Άρα δεν υπήρχε ΦΕΚ διορισμού. Έτσι λοιπόν απευθυνθήκαμε στον Βουλευτή. Ήταν εξόχως λεπτό θέμα, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να ζητηθούν από τις εργαζόμενες οι αμοιβές και τα ποσά που είχαν ως μηνιαία αποζημίωση ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Βέβαια δεν θα απολύονταν, γιατί η πενταετία είχε παρέλθει, αλλά το ποσό όπου είχαν μέχρι προχθές εισπράξει ως μισθοδοσία μπορούσε να ζητηθεί. Πέντε εργαζόμενες ήταν στον αέρα».
Από την πλευρά της, η κα Παρασκευή Σοϊταρίδου, εργαζόμενη στον ΟΔΑΖ, δήλωσε: «Ήμασταν σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την μεριά μας, τον κ. Μπετίνη για τις ενέργειες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, τον κ. Κοντονή και τους νομικούς συμβούλους του, που έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια φτάσαμε σε ένα αίσιο τέλος».

φωτο: BankingNewsΤελευταία άρθρα