Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος του Κέντρου Πρόληψης «Η Στοργή»

Το νέο του χώρο εγκαινίασε το Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου «Η Στοργή» που πλέον θα βρίσκεται στην Αγ. Ιωάννου Λογοθετών 18 στον δεύτερο όροφο, ενώ παράλληλά πραγματοποίησε και την Β’ φάση της αδελφοποίησης της με τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας. Αρχικά, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος που είναι και πρόεδρος του Κέντρου πραγματοποίησε τον αγιασμό παρουσία αρχών, φορέων και υπηρεσιών, ενώ στη συνέχεια μιλώντας για την προσπάθεια του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου ανέφερε ότι: «Η πορεία, οι συνεργασίες και οι δράσεις του Κέντρου μας συνεχίζονται και θα προχωρήσουν με αμείωτο ρυθμό. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας καθημερινά και ασταμάτητα μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πίσω από τις στατιστικές και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται ανθρώπινες υπάρξεις, πρόσωπα και μοναδικές προσωπικότητες».

Το παρών στα εγκαίνια έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας Μάκης Γεωργίου, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκούσκος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζακύνθου Δ. Γεωργάνος και εκπρόσωποι από την ΧΕΝ.
Μετά τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης ανάμεσα στο Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου «Η Στοργή» και τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση αδελφοποίησης στην Κύπρο ανάμεσα στα δυο σωματεία, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται με την υπογραφή των Πρωτόκολλων από τους προέδρους, ενώ έδωσαν και αναμνηστικές πλακέτες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας μιλώντας για την αδελφοποίηση με το Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου «Η Στοργή» δήλωσε: «Σφραγίζουμε και επίσημα τους δεσμούς μας στον δύσκολο αγώνα της πρόληψης υπογράφοντας την δεύτερη φάση αδελφοποίησης του ΣΥΚΑΝΑ Λάρνακας και του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου «Στοργή». Με αυτήν την αδελφοποίηση είναι η περαιτέρω σύσφιξη των φορέων μας και των κατοίκων των νησιών μας».