Πανελ. Πρωτάθλημα Στίβου Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου – Τιμητική τέταρτη θέση για τον Αν. Ακτύπη

Σε μια σπουδαία διάκριση έφτασε στο άθλημα της σφαιροβολίας ο Αναστάσιος Ακτύπης της ΑΓΕΖ, αφού κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου. Ο Ζακυνθινός αθλητής έριξε την βολή του στα 15 μέτρα και 85 εκατοστά και είχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην διοργάνωση, αλλά και την Τρίτη επίδοση ανάμεσα στους Έλληνες συναθλητές του, αφού ο πρώτος της κατάταξης ήταν ο Αλεξιάδης από την Κύπρο με βολή στα 16 μέτρα και 58 εκατοστά. Δεύτερος ήταν ο Κωτσιάκος από την Κόρινθο με βολή στα 16 μέτρα και 50 εκατοστά, ενώ τρίτος μπροστά από τον Αναστάσιο Ακτύπη ήταν ο Δομάσης από την Ξάνθη με ρίψη στα 16 μέτρα και 7 εκατοστά.
Οι αγώνες έγιναν στο Ιωάννινα και η επιτυχία είναι διπλή για τον αθλητή της ΑΓΕΖ, ο οποίος αφού κατέκτησε την πρώτη θέση διαγωνιζόμενος από την Κύπρο αποκτάει τα προνόμια του τρίτου αθλητή – μαθητή ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού θα έχει προσαύξηση της βαθμολογίας του κατά 20% όσον αφορά τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και 7% όσον αφορά τις υπόλοιπες σχολές ΑΕΙ.
Ο Αναστάσιος Ακτύπης ήδη κοιτάει τον επόμενο του στόχο που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διεξάγεται στην Κατερίνη και έχει στόχο και εκεί να πετύχει μια σπουδαία επίδοση για τον σύλλογο της ΑΓΕΖ.
Θυμίζουμε ότι είναι ο δεύτερος σπουδαίος αθλητής από το νησί μας που φτάνει σε μια τόσο μεγάλη διάκριση, μετά τον Ανδρέα Θανάση που στη Ζάκυνθο ξεχώριζε με τα Πανελλήνια και διεθνή επιτεύγματα του στις ρίψεις.