Ανακουφισμένοι οι πολίτες για την ασφαλτόστρωση της Φωσκόλου

Καθημερινά ήταν τα παράπονα των πολιτών και των καταστηματαρχών για την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Φωσκόλου. Τα τεράστια προβλήματα του συγκεκριμένου δρόμου είχαν απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, αφού προκαλούνταν ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας οι λάσπες έφταναν στα καταστήματα.
Μετά από τις συνεχείς εκκλήσεις των πολιτών αλλά και τα αναρίθμητα δημοσιεύματα, ξεκίνησαν οι εργασίες για να πέσει η άσφαλτος σε έναν επικίνδυνο δρόμο, στον οποίο κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Πρόκειται για ένα έργο που γίνεται από τον Δήμο Ζακύνθου, όπως και σε πολλά άλλα σημεία του δημόσιου οδικού δικτύου αυτή την περίοδο.
Οι κάτοικοι από την μεριά τους εξέφρασαν την ανακούφιση τους για την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου, αφού θα λυθούν τα καθημερινά προβλήματα τους και θα βοηθηθούν τα μαγαζιά, ενώ πλέον οι πεζοί και οι οδηγοί δεν θα κινδυνεύουν.

«Φτιάξτε τον αγωγό πριν στρώσετε την άσφαλτο»
Ένα πολύ σημαντικό θέμα έθιξαν κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι είπαν ότι θα έπρεπε πριν ασφαλτοστρωθεί η οδός, θα πρέπει πρώτα να αντικατασταθεί ο αγωγός που βρίσκεται στον δρόμο και ο οποίος μονίμως προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Όπως λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής, αν σπάσει ο αγωγός μετά την ασφαλτόστρωση, θα δημιουργηθούν οι ίδιες κακοτεχνίες στον δρόμο και το έργο θα πάει στράφι. Οι πολίτες ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να φτιάξουν τον προβληματικό αγωγό, πριν πέσει η άσφαλτος, έτσι ώστε ο δρόμος να μην πάθει νέες ζημιές και να προκληθούν τα ίδια ακριβώς προβλήματα που υπήρχαν και στο παρελθόν.
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί κυρίως τους επιχειρηματίες της περιοχής, είναι και η διάρκεια που θα μείνει ο δρόμος κλειστός, αφού λόγω καλοκαιρινής περιόδου, υπάρχει και αυξημένη επισκεψιμότητα. Όπως λένε, καλό θα ήταν ο δρόμος άμεσα να είναι προσπελάσιμος και πάλι για τα Ι.Χ. και να γίνουν οι εργασίες σωστά, ώστε η «καινούργια» Φωσκόλου να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ντόπιων, αλλά και των τουριστών.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι και άλλοι πολλοί δρόμοι μέσα στην πόλη της Ζακύνθου που χρειάζεται να επιδιορθωθούν. Για παράδειγμα ένα χαρακτηριστικό σημείο είναι η οδός Νερούλη που έχει πολλές κακοτεχνίες, ενώ πολλά προβληματικά σημεία έχει και ο δρόμος προς το Νεκροταφείο.
Το προβληματικό οδικό δίκτυο του νησιού μας είναι κάτι που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ζητούν από τις αρχές να προχωρήσουν σε σωστές και λεπτομερείς παρεμβάσεις ώστε η καθημερινότητα τους να καλυτερέψει ακόμα περισσότερο.

Γιώργος Ξένος
«Πραγματικά το περιμένουμε πολλά χρόνια. Επιτέλους γίνεται! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δόξα σοι ο Θεός που γίνεται, έστω και τόσο καθυστερημένα. Έχουν διαλυθεί αυτοκίνητα, έχουν χτυπήσει άνθρωποι και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα μαγαζιά, όπου έμπαιναν οι λάσπες και τα νερά μέσα. Το ζητούσαμε από την προηγούμενη δημαρχία. Είναι ένα έργο δεκαετίας. Ελπίζω να ολοκληρωθεί».

Αγγελική Κλαυδιανού
«Πραγματικά το περιμέναμε. Εμείς είμαστε καινούργιοι σε αυτήν την οδό, αλλά ήταν σοβαρό το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ο δρόμος ήταν σε άθλια κατάσταση, μη προσπελάσιμος, τον χειμώνα ιδιαίτερα και για τους πεζούς και για τα οχήματα. Ελπίζουμε ότι θα αποκατασταθεί και θα έχει μια ομαλή κυκλοφορία και ας ελπίσουμε να γίνει και σύντομα, γιατί για ‘μας τους επαγγελματίες είναι πλήγμα να κλείσει ο δρόμος και να μην γίνουν οι εργασίες άμεσα. Πεζός δεν μπορούσε να περπατήσει στα πεζοδρόμια, καθώς με την πρώτη βροχή, γιατί γινόταν μούσκεμα».

Γιάννης Κούτσης
«Δυστυχώς πρέπει να περνάει τετραετία για να γίνει κάποιο έργο, δηλαδή το αυτονόητο… Πρέπει να σπάσουμε τα αυτοκίνητα μας και τα αμορτισέρ μας και στο τέλος της τετραετίας να είναι όλα μέλι γάλα. Εδώ στην Φωσκόλου ο αγωγός είναι σάπιος! Πρέπει πρώτα να φτιάξουν τον αγωγό, γιατί αλλιώς θα χαλαστούν τσάμπα χρήματα. Θα σπάσει ο αγωγός και θα έχουμε θύματα. Αν σπάσει ο αγωγός μετά την ασφαλτόστρωση θα υπάρχουν πάλι λούμπες και θα γίνουν πάλι τα ίδια».