Ημερίδα για τη Διατροφή και την Υγεία από την ΤΟΜΥ

Μια πολύ σημαντική ημερίδα με τίτλο «Διατροφικές Συνήθειες και Υγεία» διοργάνωσε η Τοπική Μονάδα Υγείας Ζακύνθου την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για την υγιεινή διατροφή και την παιδική παχυσαρκία, όπως και για άλλα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την διατροφή και την υγεία. Στην ημερίδα ομιλητές ήταν οι: Μαρία Σιδηροκαστρίτη – Διατροφολόγος, Νικόλαος Δημητράκος- Γενικός Οικογενειακός Γιατρός Τόμυ, Αικατερίνη Δημητρίου – Παιδίατρος, τέως Επιμελητής Α’ Γ.Ν. Ζακύνθου, Διονύσης Μαρίνος – Γυμναστής – Αγαθονίκη Κοντονή – Ψυχολόγος/ Ψυχοθεραπεύτρια, Σταυρούλα Παλάσκα – Κοινωνική Λειτουργός και Ζαχαρούλα Πυλαρινού – Κοινωνιολόγος.

Η Αναστασία Μαρούδα που είναι επιστημονικά υπεύθυνη της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ζακύνθο, ανέφερε: «Θέλω να τονίσω τον ρόλο της Τοπικής Μονάδας Υγείας, η οποία ήρθε σαν μια θεμελιώδης μεταρρύθμιση στη βάση του πυλώνα της Υγείας, προκειμένου να κατευθύνει τον ασθενή μέσα σε αυτό το σύστημα. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος αν και δεν έτυχε της αποδοχής του ιατρικού κόσμου μέχρι στιγμής, θεωρώ ότι με υπομονή και επιμονή θα ευδοκιμήσει το σύστημα».
Από τη δική της πλευρά, η Μαρία Καλημέρη που είναι διοικητική υπάλληλος της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ζακύνθου τόνισε: «Νομίζουμε ότι η ημερίδα είναι πολύ χρήσιμη για το κοινό, γιατί απευθύνεται στα προβλήματα της παχυσαρκίας που υπάρχουν στον σύγχρονο κόσμο και στα παιδάκια και τους ενήλικες. Δώσαμε κατευθυντήριες γραμμές και από εκεί και πέρα, θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να έρθει και στην ΤΟΜΥ για να μάθει για όλα αυτά τα πράγματα και να εξυπηρετηθεί από την ομάδα μας».
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να κάνουν και ερωτήσεις προς τους ομιλητές για θέματα διατροφής και υγείας και να πάρουν χρήσιμες απαντήσεις.