«ΑΝΑΣΑ» στον απολογισμό έργου και την παρουσίαση των υποψηφίων στη Λευκάδα

ΑΝΑΣΑ στον απολογισμό έργου και την παρουσίαση των υποψηφίων στη Λευκάδα

Μετά τη Ζάκυνθο και την πανηγυρική παρουσίαση του έργου της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ και του ψηφοδελτίου νίκης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 το βράδυ, σειρά είχε η αντίστοιχη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για την Λευκάδα.

Αρχικά προβλήθηκε σε βίντεο το έργο της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας η -υπό τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο- περιφερειακή αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει, να εκτελεί ή να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για έργα και δράσεις ύψους 67εκ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Θεόδωρος Γαλιατσάτος πραγματοποίησε ομιλία, πριν την παρουσίαση των υποψηφίων, τονίζοντας ότι η ΑΝΑΣΑ κατέρχεται για τρίτη φορά στον εκλογικό στίβο, έχει πολύτιμη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και δεν αποτελεί μια ευκαιριακή παράταξη.

Εγινε αναφορά στα έργα και δράσεις στα έργα υποδομής για την Λευκάδα (ενδεικτικά το Νοσοκομείο Λευκάδας, το Δίαυλο, το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής, οδικά έργα και έργα αποκατάστασης από τον φονικό σεισμό), στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων αλλά και σωματείων και συλλόγων, στην πολιτική προστασία και τον πρωτογενή τομέα (ενδεικτικά οι εκθέσεις τοπικών προϊόντων και η στήριξη των αγροτών και παραγωγών από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη), και την Κοινωνική Πολιτική με τη σύσταση, λειτουργία και χρηματοδότηση δομών για τους ηλικιωμένους, τους κοινωνικά ευαίσθητους, τα άτομα με αναπηρία, τους εξαρτώμενους αλλά και τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών, με βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Οι υποψήφιοι που δίνουν τη μάχη με την ΑΝ.Α.Σ.Α. για την ΠΕ Λευκάδας είναι (με αλφαβητική σειρά:

►Γρηγόρης Σταύρος του Γεωργίου
►Θερμός Εμμανουήλ του Θεοδώρου
►Καζολή Αθανασία του Γεωργίου
►Κατωπόδη Λουκία του Αντωνίου
►Μάντζαρη Μαρία του Γεωργίου
► Τριλίβας Γεώργιος του Γερασίμου
►Φατούρος Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος
►Χαλικιάς Θεόδωρος του Ιωάννη

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νέου, σύγχρονου Νοσοκομείου Λευκάδας, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν