ΑΝΑΔΡΑΣΗ | Συναντήσεις Γ. Αγαλιανού με γυναίκες και νέους

Τις προτεραιότητες του συνδυασμού «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις γυναίκες του νησιού, ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννης Αγαλιανός, σε ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου. Στην ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρεται: «Τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλες τις κοινωνικές ή επαγγελματικές δραστηριότητές τους συζήτησε ο Γιάννης Αγαλιανός, σε συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα του Σαββάτου, στη «Λέσχη ο Ζάκυνθος». Ο υποψήφιος με την «Ανάδραση» υποψήφιος δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ρόλο που πρέπει να έχει ο δήμος στην προστασία της μητρότητας και στη διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας όχι μόνο τους χειμερινούς αλλά και κατά τους θερινούς μήνες. Ένα από τα μέτρα που μελετάει το επιτελείο του συνδυασμού, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί ολοήμερο δημοτικό κάμπινγκ κυρίως για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργική απασχόλησή τους και να απελευθερωθούν από το άγχος της φροντίδας οι γονείς που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα αξιοποιηθούν -πέρα από το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου- και εθελόντριες φοιτήτριες και φοιτητές που σπουδάζουν σε παιδαγωγικές σχολές.
Ειδικά για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επισήμανε ότι κύριο μέλημά του είναι η βελτίωση της ποιότητας των δραστηριοτήτων για τα μικρά Ζακυνθινόπουλα και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να αποκτούν τις πολιτισμικές βάσεις που τους πρέπουν, ενώ η κοινωνική συμπεριφορά τους να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Αναφορικά με το κεφάλαιο «γυναίκα – πολιτισμός – επιστήμη» παρατήρησε ότι είναι αξιοζήλευτη η παρουσία της Ζακυνθινιάς σε όλες τις επιστημονικές βαθμίδες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του νησιού, ενώ γενικώς ως δημιουργός ή επιστήμονας κατέχει σε κάθε περίπτωση ευδιάκριτη θέση στο ελληνικό στερέωμα.
Ξεχωριστή σημασία επίσης έδωσε στην παροχή απόλυτης στήριξης στη γυναίκα που πέφτει θύμα κακομεταχείρισης είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι. Είναι ένας τομέας, τόνισε, στον οποίο η νέα δημοτική αρχή θα ενσκήψει με την επιστημονικότητα, τη διακριτικότητα αλλά και την αποφασιστικότητα που πρέπει».
Ο κ. Αγαλιανός την Τρίτη 14 Μαΐου θα έχει συνάντηση με τη νέα γενιά στις 8μμ, στη «Λέσχη ο Ζάκυνθος». Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει με τους νέους και τις νέες του νησιού είναι οι προοπτικές των σπουδών και της εργασίας τους, η ποιότητα της ζωής τους στο νησί και οι δυνατότητες βελτίωσης των συνθηκών για τη σταδιοδρομία τους.