Σαν χθες στις 6 Μαΐου του 1972 – Είχε γίνει Διεθνές Αεροράλλυ στο Αεροδρόμιο

Μια σπουδαία διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί πριν από 47 χρόνια, αφού συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου του 1972 έγινε διεθνής αγώνας αεροράλλυ στο νεότευκτο τότε Αεροδρόμιο του νησιού μας, αφού είχαν γίνει τα εγκαίνια του πριν περίπου ένα χρόνο. Για αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, στον οποίο συμμετείχαν 17 Ι.Χ. αεροσκάφη, τα οποία ήρθαν από πολλά σημεία της Ευρώπης, όπως την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία μίλησε ο τότε αερολιμενάρχης κ. Βασίλης Κονταξής.
Συγκεκριμένα θυμήθηκε και κατέθεσε στην εφημερίδα μας τα εξής για εκείνη την διοργάνωση.
«Το Αεροράλλυ είχε μια λεπτομέρεια. Έπρεπε να κρατήσω χρόνους άφιξης στο αεροδρόμιο για τα 17 ΙΧ αεροπλάνα ώστε οι πρώτοι τρεις να πάρουν ιδιαίτερο βραβείο από τον δήμαρχο. Οι άλλοι θα πέρνανε πλακέτα κεραμεική με την εικόνα του Αγ. Διονυσίου και το καμπαναριό και πίσω από την πλακέτα είχε γραφτεί η αφιέρωση του Δήμαρχου».
Να σημειώσουμε ότι τότε ο Δήμαρχος Ζακύνθου ήταν ο Διονύσιος Ραζής, ο οποίος βράβευσε τους κορυφαίους πιλότους της διοργάνωσης, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.
Ο κ. Κονταξής θυμήθηκε μάλιστα και την επίσκεψη του Αριστοτέλη Ωνάση με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ο οποίος είχε πει για το Αεροδρόμιο της Ζακύνθου, ότι είναι ένα εξαιρετικό κτίριο, ενώ θυμήθηκε και από τα εγκαίνια του αεροδρομίου που είχε έρθει και συνεργείο από την τηλεόραση για να καλύψει την εκδήλωση.
Από την μεριά του το Διεθνές Αεροράλλυ που διεξήχθη στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στο νησί μας.
Ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες τους κ. Βασίλη Κονταξή και Σπύρο Κλάδη

Στη φώτο φαίνεται η πλακέτα που απονεμήθηκε τότε στους πιλότους