Βιβλιοπαρουσίαση | «Από τον Όμηρο στον Μπομπ Ντύλαν»

Με τους ήχους τραγουδιών του Μπομπ Ντύλαν ξεκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Όμηρο στον Μπομπ Ντύλαν» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου από τους συγγραφείς Θοδωρή Πομόνη και Φίλιππο Πομώνη. Για την εκδήλωση ήρθαν ξεχωριστοί ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στο βιβλίο. Συγκεκριμένα ως καλεσμένοι των συγγραφέων ήρθαν ο κ. Θανάσης Γκότοβος που είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Κώστας Κλάδης που είναι απόστρατος αξιωματικός, ο κ. Στέλιος Χαραλαμπίδης που είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και ηθοποιός, αλλά και η Δήμητρα Νικολιά που είναι διδάκτωρ Αρχαιολογίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαριλένα Παπαδάτου.

Ο κ. Θοδωρής Πομώνης αναφερόμενος στο βιβλίο που παρουσίασε μαζί με τον αδερφό του τόνισε: «Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Από τον Όμηρο στον Μπόμπ Ντύλαν» έγινε με αφορμή το Νόμπελ Λογοτεχνίας που πήρε ο Μπομπ Ντύλαν το 2016 . Ο Μπομπ Ντύλαν κατά την ομιλία του, τότε, είπε πως ένα από τα τρία πράγματα που σημάδεψαν την ζωή του ήταν ο Όμηρος. Εμείς νιώσαμε μια υποχρέωση. Μεταφράσαμε τον λόγο του Μπομπ Ντύλαν. Γράψαμε δυο κομματάκια και μερικά στοιχεία. Είναι ενδιαφέρον το βιβλίο, αν το διαβάσει κανείς».
Από την δική του πλευρά, ο Φίλιππος Πομώνης σχολίασε σχετικά με το βιβλίο: «Είναι ένα βιβλίο που γράψαμε μαζί με τον αδερφό μου και προσπαθούμε να θίξουμε πως συνδέεται η ομιλία του Μπομπ Ντύλαν στην απονομή του βραβείου Νόμπελ στην Σουηδική Ακαδημία (για τον Όμηρο) και πως τον επηρέασε. Εμείς προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πως συνδέεται αυτή η ιστορία. Είναι και άλλοι συντελεστές που βοήθησαν στη σύνταξη του βιβλίου όπως η κ. Γεωργοπούλου και ο κ. Μαφρέδας».
Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα ποτ πουρί από τρία τραγούδια του Μπόμπ Ντίλαν από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, που ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους.Τελευταία άρθρα