Διπλό χτύπημα σε επιχειρήσεις στο Καταστάρι

Έκλεψαν φορτηγό – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής μπούκαραν σε δύο επιχειρήσεις στο Καταστάρι, έκλεψαν ένα φορτηγό και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που νωρίς το πρωί είδαν ότι είχαν παραβιαστεί οι χώροι.
Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες «χτύπησαν» την επιχείρηση «ΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΕ. Χρώματα, Σιδηρικά» του Περικλή Πίσκοπου. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις 3.30 πμ οι δράστες έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας, την έριξαν κάτω, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος, μπήκαν μέσα και άρπαξαν το συρτάρι από την ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια, πήραν από τα ράφια του καταστήματος ένα ζευγάρι γάντια εργασίας και έκλεψαν το φορτηγάκι, του οποίου τα κλειδιά ήταν πάνω στη μηχανή.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, περιγράφει στην εφημερίδα μας το περιστατικό και απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας, να βοηθήσουν στον εντοπισμό του φορτηγού. Ο κ. Πίσκοπος, δήλωσε: «Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον γείτονά μου, στις 6.00 πμ, ο οποίος με ενημέρωσε ότι υπάρχει παραβίαση στο χώρο και μόλις κατέβηκα κάτω, αντίκρισα την καγκελόπορτα πεσμένη και τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος σπασμένη. Είχαν μπει μέσα και είχαν αφαιρέσει το συρτάρι της ταμειακής, ενώ είχαν πάρει και ένα ζευγάρι γάντια εργασίας, ίσως για να μην αφήσουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Βγαίνοντας και πάλι έξω από το κατάστημα, είδα ότι έλειπε το φορτηγό. Είναι ένα φορτηγάκι Volkswagen, τύπου Transporter, χρώματος μπλε, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΕ 7495 και δεν έχει μπροστινό παρμπρίζ. Επειδή είχαμε κάνει αλλαγή χρώματος πρόσφατα στο αυτοκίνητο δεν είχαμε προλάβει ακόμα να τοποθετήσουμε το παρμπρίζ. Το είχαμε για τις ανάγκες της επιχείρησης και θα θέλαμε αν το δει κάποιος, κάπου, να μας ενημερώσει για να το βρούμε. Θεωρώ ότι οι δράστες δεν έψαχναν χρήματα ή άλλα εργαλεία, γιατί δεν πείραξαν τίποτε άλλο από το εσωτερικό του καταστήματος. Άνοιξαν την ταμειακή, αλλά δεν είχε χρήματα. Πήραν μόνο το συρτάρι. Δεν πήραν ηλεκτρικά εργαλεία, ούτε αλυσοπρίονα, ούτε θαμνοκοπτικά που έχουν αξία. Φαίνεται ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν το φορτηγάκι. Πιστεύω ότι ένα μόνο άτομο δεν θα μπορούσε να δράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλλον ήταν δυο ή τρεις οι δράστες. Τώρα, μετά απ’ αυτό, θα βάλω κάμερες ασφαλείας σε όλο το χώρο και συναγερμό. Δήλωσα το περιστατικό στην αστυνομία, αλλά μου είπαν ότι είναι δύσκολο να πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα από πάγκους εργασίας, εμείς εδώ δεν έχουμε λείες επιφάνειες. Είναι πρώτη φορά που πέφτουμε θύματα κλοπής σε αυτό το κατάστημα. Δυστυχώς, στην άλλη επιχείρηση που διατηρούμε στην πόλη, τα τελευταία 30 χρόνια, μας έχουν κλέψει τέσσερις φορές».

Αυτός όμως δεν ήταν ο μοναδικός στόχος των δραστών, καθώς το ίδιο βράδυ, μπούκαραν και σε ένα ξυλουργείο, στο Καταστάρι, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρώτη επιχείρηση. Ο ιδιοκτήτης του ξυλουργείου, Διονύσης Λεφτάκης, δήλωσε για το συμβάν: «Εγώ ήρθα χθες το πρωί και είδα ότι η πόρτα είχε παραβιαστεί και ήταν ανοιχτή. Μπήκα μέσα και στην αρχή δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί, γιατί όλα τα πράγματα ήταν στη θέση τους. Κάναμε και έναν δεύτερο έλεγχο και δεν έλειπε τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έψαχναν οι δράστες. Εδώ στο χωριό, δυστυχώς, έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά».
Άγνωστο είναι αν οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, όμως σίγουρα το έργο της αστυνομίας δε θα είναι εύκολο. Εξάλλου, όπως λένε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και τα σπίτια τους γίνονται στόχος διαρρηκτών.

Γ.Κ.Τελευταία άρθρα