Προβολή της Ζακύνθου στην Κίνα | 5η Διεθνής Έκθεση «Θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού»

Στην 5η Διεθνή Έκθεση «Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού», που έλαβε χώρα από τις 18-22 Απριλίου στην επαρχία Γκουανγκτζού, της Κίνας συμμετείχε ο Δήμος Ζακύνθου, τον οποίο εκπροσώπησε η ειδική σύμβουλος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου, Μαρία Ζούγρα. Εκεί έγινε σειρά επαφών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν στη Ζάκυνθο τα γυρίσματα κινεζικής τηλεοπτικής παραγωγής καθώς και ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να εξάγουν τοπικά προϊόντα στην Κίνα, αλλά και πώς θα γίνουν τα καταλύματα πιο ελκυστικά στους κινέζους επισκέπτες μας.
Στην έκθεση πήραν μέρος δύο δήμοι της Ελλάδας, της Ζακύνθου και της Χίου. Στο περίπτερο της Ζακύνθου εκτέθηκαν τοπικά προϊόντα όπως λάδι, σταφίδα, μαντολάτο, κρασί, βιολογικά σαπούνια, αρώματα κτλ. τα οποία έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας μέρα.
Μάλιστα στην έκθεση, η επισκεψιμότητα ήταν τέτοια, που επιστρατεύθηκαν και κινέζοι εθελοντές, φοιτητές Πανεπιστημίων της συγκεκριμένης επαρχίας στα τμήματα μετάφρασης, προκειμένου να συνδράμουν στην παρουσίαση του νησιού μας, ενώ τα φλας άστραψαν πολλάκις, καθώς όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν με φόντο την παραλία του Ναυαγίου και την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, φωτογραφίες που κοσμούσαν το περίπτερό μας.
Τέλος, ο Δήμος Ζακύνθου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Δημήτρη Θεριανό, τους ιδιοκτήτες του μαντολατοποιείου Κοτσώνη και Μάνεση, τον κ. Σιγούρο για τα κεραμικά, τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου, καθώς και την κ. Ραζή, καθώς προσέφεραν δωρεάν στον δήμο προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην κινεζική αγορά.