Η Λιτανεία της Παναγίας της Λαουρέντενας (φωτο – video)

Με το πανηγύρι και τη λιτάνευση των ιερών εικόνων της Αναστάσεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου της Λαουρένταινας (της προστάτιδος της πάλαι ποτέ συντεχνίας των βοηθών -λαουρέντης- σε οικοδομικές εργασίες) ολοκληρώθηκαν και φέτος τα Πασχαλινά πανηγύρια στη Ζάκυνθο. Την Παρασκευή θα εορτάσει η Χρυσοπηγή στην Μπόχαλη και την Κυριακή του Θωμά το εκκλησάκι του Αη Λύπιου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ή αλλιώς της Διακαινισίμου, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Πόλη της Ζακύνθου.
Από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας η εικόνες μεταφέρονται στο ναό του Αγίου Νικολάου του ψηλώματος – σημείο που είναι γνωστό και ως “Βόιδι” στη στροφή του Τερεζάκη- όπου τελείται η Θεία Λειτουργία και παραμένουν μέχρι το δειλινό οπότε και ξεκινά η επιστροφή τους.

Πλήθος κόσμου ακολούθησε τη λιτανεία που ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ψηλώματος και αφού διέσχισε την πόλη και την ιστορική Πλατεία του Αγίου Μάρκου έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.
Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και προπορευομένων ιερέων των θρησκευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος τελώντας δέηση και ανταλλάσσοντας ευχές.

_____________________