Η ευθύνη είναι δική μας | Σκουπίδια και ογκώδη στην πόλη και τα χωριά

Σήμερα, Μ. Τετάρτη, δημοσιεύουμε μερικές νέες φωτογραφίες από… «το νησί του πολιτισμού»! Παρά το γεγονός ότι ήδη φτάνουν στο νησί μας οι επισκέπτες του Πάσχα, ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας μας, εντόπισε μικρές χωματερές σε κεντρικά σημεία στην πόλη και τα χωριά.
Στο δρόμο του ΚΤΕΛ, ενώ οι κάδοι είναι άδειοι, κάποιοι ανεύθυνοι αποφάσισαν να αφήσουν δίπλα, στρώματα, κλαδιά, χαρτόκουτα, πλαστικές καρέκλες, καφάσια και κάθε λογής άχρηστο αντικείμενο…

Και όμως, γι’ αυτή την κατάντια δεν ευθύνεται ούτε ο δήμος ούτε ο ΦΟΔΣΑ… Φταίει το ξερό κεφάλι αυτών που αποφάσισαν να τα ξεφορτωθούν και δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να βρουν έναν άλλο τρόπο ή το κατάλληλο σημείο εναπόθεσης τους σε συνεννόηση με τον Δήμο ή τον ΦΟΔΣΑ.
Η ευθύνη είναι δική μας!
Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι αναλύουν το πρόγραμμά τους και τις θέσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ΟΛΟΙ μιλούν για τη σημασία της ενημέρωσης των Ζακυνθινών για την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή. Και πολύ καλά κάνουν! Όμως απ’ ότι διαπιστώνουμε, θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να αλλάξουμε νοοτροπία.

Φωτογραφίες: Διονύσης Μπινιώρης