Στ. Κοντονής: «Η ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή πανικό»

Σε μία συλλογική προσπάθεια άσκησης πολιτικής για την κοινωνία και όχι στο όνομα της κοινωνίας και στη συγκρότηση ενός μετώπου κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, κάλεσε τους Ζακυνθινούς ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζάκυνθος Ανατροπή Αναγέννηση», Αντώνης Κασσιμάτης, κατά την ομιλία του στην επίσημη παρουσίαση των 37 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Palatino».
Τόσο ο κ. Κασσιμάτης, όσο και ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστειλαν μηνύματα κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς και μίλησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων της δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε τοπικό (αυτοδιοικητικές εκλογές) και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αντ. Κασσιμάτης: «Χρειάζεται να σπάσουμε αυγά»
Ο κ. Κασσιμάτης μιλώντας στους υποψήφιους, τα αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη και τους υποστηρικτές του συνδυασμού, τόνισε: «Χρειάζεται να σπάσουμε αυγά! Θέλουμε να νικήσουμε για την κοινωνία, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα. Γυρνάμε την πλάτη στα παλιά και φθαρμένα αυτοδιοικητικά πρόσωπα που ζητούν και πάλι την ψήφο των Ζακυνθινών και που είναι υπεύθυνα για τα προβλήματα του τόπου. Θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τις πελατειακές σχέσεις». Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στις 17 προτεραιότητες του συνδυασμού του, οι οποίες έχουν να κάνουν με: την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, την εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην πηγή, την αναβάθμιση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού, την ενημέρωση της κοινωνίας για την ανακύκλωση, την
υλοποίηση μελετών για τον βιολογικό και την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, την αποκατάσταση δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων «Παιδικής Χαράς», την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της πόλης, τη λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου, τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, την επαναφορά των Γαλάζιων Σημαιών, τη λειτουργία σύγχρονων σφαγείων, την αστική συγκοινωνία και την εγκατάσταση ειδικής τηλεφωνικής γραμμής άμεσης επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Επίσης, πρόσθεσε «Θέλουμε ο κόσμος να μας δώσει τη δύναμη να γίνουμε μία δημοτική αρχή, που θα συγκρουστεί πραγματικά με όλα εκείνα που έχουν κάνει τον τόπο μας, από έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες να γίνεται μία πραγματικότητα μιζέριας και παρακμής. Υπάρχουν συμφέροντα, πελατειακές σχέσεις και διαπλοκή και διαφθορά, με τα οποία θέλουμε να συγκρουστούμε. Μέχρι σήμερα και η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να αναδείξουν αυτή τη δυναμική. Εμείς έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις και πρέπει με αποφασιστικότητα, με δύναμη, με επιμονή και τόλμη να τις υπερασπιστούμε για να έχουμε μία Ζάκυνθο αντάξια των δυνατοτήτων της».

Απάντηση Στ. Κοντονή στον Αδ. Γεωργιάδη
Από την πλευρά του, ο κ. Κοντονής, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσει η δημοκρατική, ριζοσπαστική Αριστερά μία ικανοποιητική δημοτική παρουσία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο συγκροτείται από αξιοπρεπείς, άξιους και έντιμους ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία τα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στα επιχειρήματα του Αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί μας. «Η ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε συνεχή πανικό, από τις συνεχείς διαψεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε «Άκουσα από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να λέει ότι θα πρέπει να φύγει η διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνω ότι βρίσκεται σε πανικό, όχι μόνο γιατί αποκαλύπτονται οι μέρες και τα έργα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτοί που συγκρότησαν σκάνδαλα εκατομμυρίων, που βύθισαν τη χώρα στην καταστροφή, αλλά και γιατί αυτή τη φορά μίλησε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αναφερθεί στην οικονομία. Και τι να πει; Για αυτή την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό, που επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις, που μείωσε την ανεργία; Η ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε συνεχή πανικό, από τις συνεχείς διαψεύσεις! Αυτή την εικόνα έδωσε και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, όσο και αν ήθελε να εξωραΐσει το πολιτικό τους πρόγραμμα».

Απολογισμός και στόχευση
Στην ομιλία του κ. Κοντονής προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το «ευρύτατο πολιτικό μέτωπο και να συμπράξουν με τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς, όσους πίστεψαν στην αλλαγή του ’81 και διαψεύστηκαν και την εργατική τάξη και να κλείσουν την πόρτα στην συντηρητική ακροδεξιά, των οικονομικών κύκλων». Για τη Ζάκυνθο, τόνισε ότι πρέπει οι συμπολίτες μας να δώσουν τη μάχη μαζί με τον Αντώνη Κασσιμάτη, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να διαχειριστούν με εντιμότητα το δημόσιο χρήμα. Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν για έργα στο νησί και σε μία σειρά από μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση (master plan λιμανιού, αθλητικές εγκαταστάσεις, μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και ανακούφισης μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου, όπως η προστασία από τους πλειστηριασμούς, το ακατάσχετο της επιδότησης, τα έργα για το λιμάνι).
Μάλιστα, ο κ. Κοντονής, χρησιμοποιώντας το γνωστό σλόγκαν του Πρωθυπουργού «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι άμεσα, με βουλευτική τροπολογία που θα καταθέσει θα ισχύσει ειδική μοριοδότηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Κλείνοντας, κάλεσε τους Ζακυνθινούς να στηρίξουν και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι πολλά προβλήματα στο νησί, λύθηκαν και δρομολογήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη, Λευτέρη Νιοτόπουλο.
Η εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, οικονομικού αναλυτή, δημοσιογράφου και ιστορικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς, Παύλου Κλαυδιανού, ο οποίος έστειλε δυνατά μηνύματα για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων είπε: «Δυστυχώς έχουμε μία σειρά από εξελίξεις στην Ευρώπη που μας υποχρεώνουν να είμαστε πιο σκεπτικοί για όσα συμβαίνουν και να θυμόμαστε εκείνη την ημέρα. Σήμερα, στην Ευρώπη διαμορφώνονται δυνάμεις που μπορούν να φέρουν τη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Πρέπει στο πνεύμα εκείνων των αγώνων να ξαναεργαστούμε, έτσι ώστε η ακροδεξιά στην Ευρώπη να μην ανέβει».

Οι 37 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ζάκυνθος Ανατροπή Αναγέννηση»:
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
– ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ Msc
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ/ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΑΖΕΑ ΜΑΓΔΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΓΚΛΑΒΑ/ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΔΕΡΝΙΚΑ ΝΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΖΗΒΑΣ ΑΚΗΣ – ΣΥΝ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΚΙΚΗ – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
ΚΑΨΑΣΚΗ ΝΑΝΣΥ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ – ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΕΝΑ) – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
ΚΛΑΔΗ ΜΑΡΙΑ – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΛΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΠΖ) ΕΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΟΧΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΛΙΝΑ) – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ
ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΛΥΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ) – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΒΑΝΑΤΟΥ
ΚΡΕΖΙΑ ΡΟΥΛΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΜΕ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΛΥΜΟΥΡΗ ΝΤΙΝΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΑΣΠΑΙΤΕ
ΜΑΚΡΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, Msc ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΣΤΑΘΗΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΠΑΛΑΦΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΑΡΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
ΜΠΡΑΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΕΤΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΗΣ
ΠΡΕΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΞΕΝΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΡΕΝΕΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΙΑΤΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΝΖ
ΣΟΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
ΣΠΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΤΑΜΟΣ ΝΙΚΟΣ – ΣΥΝΤΑΞ. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΑΝ. (ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ) – ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΣ