Ενώνει τα Επτάνησα το AZIMUT μόλις πάρει το «ΟΚ» από το Υπουργείο

Η τυπική έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο του προγράμματος των δρομολογίων του πλοίου AZIMUT απομένει, ώστε να πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της γραμμής που ενώνει τα Επτάνησα ακτοπλοϊκώς.
Η έναρξη των δρομολογίων σύμφωνα με την εταιρία του πλοίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, όμως απομένει να δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο.
Το ΑΖΙΜUT θα αποπλεύσει για πρώτη φορά φέτος από το λιμάνι της Κέρκυρας με προορισμό το Λιμάνι της Ζακύνθου, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο της περιόδου έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Αργά, χθες το βράδυ, η εταιρεία μας ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τη σύμβαση από το Υπουργείο, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός αν παραλάβει τη σύμβαση σήμερα το πρωί, να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο με μικρή καθυστέρηση.
Η αναχώρηση θα πραγματοποιείται στις 6.30 το πρωί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από την Κέρκυρα. Πρώτος σταθμός το λιμάνι των Παξών ακολουθεί το λιμάνι της Λευκάδας και στη συνέχεια το λιμάνι του Μεγανησίου που προστέθηκε στο φετινό πρόγραμμα (πέρυσι δεν ήταν μέσα).
Μετά το Μεγανήσι, το AZIMUT πιάνει στην Ιθάκη και στη συνέχεια, στη Σάμη της Κεφαλονιάς. Μετά τη Σάμη το δρομολόγιο ολοκληρώνεται με την άφιξη στο κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου περίπου στις 2:15 μμ.
Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο ακολουθείται το αντίστροφο δρομολόγιο. Με αναχώρηση από τη Ζάκυνθο στις 6:30 το πρωί και τους ίδιους ακριβώς ενδιάμεσους σταθμούς και την ίδια ώρα άφιξης στην Κέρκυρα. Την Κυριακή δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.