Aδ. Γεωργιάδης: «Μη φαγωθούμε μεταξύ μας και κάνουμε χατίρι στον Τσίπρα»

Ξεκάθαρα μηνύματα συσπείρωσης προς τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος, έναν μήνα πριν στηθούν οι τριπλές κάλπες, περιελάβανε η ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη στην επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», με επικεφαλής την Ρόδη Κράτσα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο.
Στην πολιτική εκδήλωση, παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου, ενώ στο άμεσο μέλλον θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού για κάθε νησί. Η κα Κράτσα, εξέφρασε τη συγκίνησή της και είπε ότι δίπλα της έχει εκλεκτούς πολίτες του νησιού, έτοιμους να προσφέρον ακόμα πολλά στην κοινωνία. «Σήμερα παρουσιάζουμε τον συνδυασμό μας «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά». Μια δυνατή ομάδα με αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα, όραμα, τόλμη και επιθυμία να δώσουμε στα Ιόνια Νησιά τη χαμένη τους αίγλη, με ελπίδα στα νέα παιδιά και προοπτική να μείνουν στους τόπους τους. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη! Νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Πάντα λειτούργησα με επτανησιακή συνείδηση, ακριβώς γιατί με ενέπνεε ο τόπος μας και αισθανόμουν την ευθύνη αυτό να το αναδείξω και να το ενισχύσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ρ. Κράτσα ξέρει τα κατατόπια στις Βρυξέλλες»
Ο κ. Γεωργιάδης, εξήρε την πορεία της κας Κράτσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την υποψηφιότητά της, λέγοντας ότι μπορεί λόγω των γνώσεων και των εμπειριών της, να ανοίξει απευθείας διαύλους επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες και να διεκδικήσει χρήματα και άλλες παροχές για τον τόπο. Με γλαφυρότητα, είπε στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος: «Θέλω να σας εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι η νίκη της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια θα είναι καλό για τον τόπο αυτόν, για σας και τα παιδιά σας. Στην εποχή που ζούμε, η περιφέρεια αποκτά πιο αυτόνομο ρόλο απ’ ότι στο παρελθόν. Γι’ αυτό το λόγο, οι Περιφερειάρχες έχουν απευθείας πρόσβαση στις Βρυξέλλες. Δεν έχουν, όπως παλιά πρόσβαση, οι Νομάρχες της κεντρικής κυβέρνησης. Οι ίδιοι οι Περιφερειάρχες αναλόγως του ταλέντου τους, της φιλοδοξίας τους, των γνώσεων που έχουν, μπορούν να πάνε στις Βρυξέλλες και να διεκδικήσουν για την Περιφέρειά τους, περισσότερα χρήματα, περισσότερα έργα, περισσότερες θέσεις εργασίας. Η κα Κράτσα δεν χρειάζεται εκεί να μάθει τα κατατόπια, τα ξέρει σαν το σπίτι της και δεν χρειάζεται να την μάθουν στις Βρυξέλλες, την γνωρίζουν εκεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τις πόρτες ανοιχτές, όχι για την ίδια, για σας, για τα Ιόνια νησιά. Γι’ αυτό πρέπει να κερδίσει! Τα Ιόνια έχουν μείνει πίσω και έχει έρθει η ώρα να φύγουν μπροστά! Γι’ αυτό ψηφίζουμε και στηρίζουμε Ρόδη Κράτσα, για να έχουμε μία άξια Περιφερειάρχη»!
Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι στην τετραετία που θα ακολουθήσει θα κυβερνήσει σωστά την Περιφέρεια.

«Μην φαγωθούμε μεταξύ μας και κάνουμε το χατίρι στον Τσίπρα…»
Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης το αφιέρωσε για να στείλει εκτός από μηνύματα νίκης, δυνατά μηνύματα συσπείρωσης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή της απλής αναλογικής είχε δύο στόχους, «με ασήμαντες υποψηφιότητες να έχει ανθρώπους για να κάνει νταραβέρια μετά την απώλεια της εξουσίας και δεύτερον, να φαγωθούν οι νεοδημοκράτες μεταξύ τους». Μάλιστα τόνισε, «δεν πρέπει να κάνουμε το χατίρι στον Τσίπρα και τον Σκουρλέτη. Πρέπει να έχουμε έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Εχθρός μας είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ! Στο δεύτερο γύρο, αν τύχει να έχουμε υποψηφίους, έναν από την Αριστερά και έναν από τη δική μας παράταξη, εκεί δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός και καμία αμφιβολία! Οι νεοδημοκράτες πρέπει να συσπειρώνονται με τον νεοδημοκράτη! Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι και να φαγωθούμε μεταξύ μας».

Έριξε τα βέλη του στον Αλ. Τσίπρα
Συνεχίζοντας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Αριστερά ενώ στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων είχε μία «αγιότητα», αυτό σταμάτησε να ισχύει μετά από την πολιτική που άσκησε ο Αλ. Τσίπρας, και μάλιστα πρόσθεσε ότι την εξευτέλισε και ότι πλέον οι πολίτες ντρέπονται να μπουν στα καφενεία και να πουν ότι είναι αριστεροί. «Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όσο αργότερα μπορεί. Του αρέσει η εξουσία και δεν θα την αφήσει εύκολα. Όμως, στις 26 Μαΐου που όλη η Ελλάδα θα βαφτεί μπλε και από τις περιφερειακές εκλογές και από τις ευρωεκλογές, όλα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για τον κ. Αλέξη. Σήμερα στη Βουλή ζήσαμε έναν τραγέλαφο! Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη Βουλή και προστάτεψε τον κ. Καμμένο και δεν ήρε την ασυλία του, παρότι ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει τις αποκαλύψεις για τον κ. Κοτζιά. Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος με ένα παραλήρημα κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι τα παίρνει, έβγαλε ένα κανονικό σκάνδαλο, κατά τον κ. Καμμένο στον αέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη αμηχανία «χαϊδεύει» τον κ. Καμμένο για να μην αρχίσει να μιλάει κατά του Τσίπρα. Δεν μπορεί να αντέξει πάρα πολύ ο Πρωθυπουργός με τόσες βαριές καταγγελίες εναντίον του. Χθες ήταν ο κ. Μαρινάκης, σήμερα ο κ. Καμμένος, αύριο ποιος»;
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το 2019 η Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να κερδίσει όλες τις εκλογικές μάχες και να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Περιφερειάρχη τη Ρόδη Κράτσα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είδαν βίντεο από σημαντικές στιγμές της πορείας της κας Κράτσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά»:
Βούρτση (Μπέτυ) Ελισσάβετ,
Επιχειρηματίας
Καπνίση Στεφανία, Δικηγόρος
Καποδίστριας Κωνσταντίνος, Διευθυντής ΔΙΕΚ Ζακύνθου, Δρ. Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Κόκλας Παναγιώτης (Τάκης), Δημοτικός Υπάλληλος, Προϊστάμενος Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας
Κοντονής Διονύσιος, Κτηματομεσίτης, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ
Μοθωναίου Κατερίνα, Λογίστρια, Τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Ζακύνθου
Πλέσσας Διονύσιος, Λογιστής, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ, Μέλος Δ.Σ. ΟΕΕ Ιονίων Νήσων
Σπίνος Νικόλαος, τ. Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού
Στασινόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Μέλος Δ.Σ. ICC Hellas, Επιχειρηματίας