Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα: «Είμαι βέβαιος για νίκη στις εκλογές»

Στην Καλαμάτα βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε τα βασικά διλήμματα των εκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον ως «άνθρωπο φτιαγμένο από τζάκια, ταγμένο στα τζάκια και την ολιγαρχία». Έθεσε διλήμματα όπως «απολύσεις ή στελέχωση κοινωνικού κράτους», ή ακόμη «φοροασυλία του πλούτου ή ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο «στενό φίλο του αρχηγού της ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη» τον οποίο χαρακτήρισε και ως «φυσικό αρχηγό γης ΝΔ».
Δεν παρέλειψε ακόμη να επεκταθεί στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι αντιδρούν στις αποκαλύψεις χωρίς να τηρούν τα προσχήματα.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση που βρισκόταν η χώρα όταν παρέλαβε το 2015 με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω απ’ τα όρια φτώχειας με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία, με απώλεια 25% του ΑΕΠ της .

Σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα δεν έχει πια μνημόνια, «έδιωξε το ΔΝΤ» και αυτό είναι «συλλογικό κατόρθωμα και συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού».

Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δε γλίτωσε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως «ο συντοπίτης σας κ. Σαμαράς δεν αμέλησε να κάνει ρουσφέτια και προσλήψεις όπως το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά, αμέλησε τον τόπο του γιατί ήταν απασχολημένος με το να οργανώνει την αριστερή παρένθεση και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία της χώρας. Εμείς δεν είδαμε ούτε στη Μεσσηνία, ούτε πουθενά στην Ελλάδα πελάτες. Βλέπουμε πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν δωράκια και εξυπηρετήσεις αλλά το αυτονόητο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δέδες που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.