1996 – 2017 | 23 χρόνια στο internet η Ζακυνθινή εφημερίδα Ημέρα!

Μόνο σεβασμό θα νοιώσει κανείς για τα 23 χρόνια ηλεκτρονικής παρουσίας στο διαδίκτυο που συμπλήρωσε η εφημερίδα «Ημέρα», πριν από δύο ημέρες!

Στο αρχείο της εφημερίδας, βρήκαμε το φυλλο της Τετάρτης 17 Απριλίου 1996, το οποίο ανακοίνωσε το επίτευγμα εκείνης της εποχής με πρωτοσέλιδο τίτλο!

Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη της εξέλιξης του διαδικτύου με την σημερινή μορφή, αφού ελάχιστοι πολίτες είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ποιός να φανταζόταν τότε, πως σήμερα και ο τελευταίος συμπολίτης, οποιασδήποτε ηλικίας θα παρακολουθεί την τοπική ενημέρωση από το έξυπνο κινητό του ή ακόμη μέσα από τα κοινωνικά δίκτυο που το 1996 δεν υπήρχαν καν στον χάρτη…

Προφητικός και ο μικρότερος τίτλος ο οποίος ανέφερε «Σημείο σταθμός για τη Ζάκυνθο» και αυτό γιατί πραγματικά, η ιστορία του τύπου άλλαξε όταν το διαδίκτυο μπήκε στην καθημερινότητά μας. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας καταγράφει την καθημερινότητα και την ιστορία μας και την μεταφέρει και στην πιο μικρή γωνιά του πλανήτη!
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η «εμβληματική καινοτομία» της Ημέρας, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή εκείνη, κάτι που σήμερα (23 χρόνια μετά) δημιουργεί θαυμασμό ακόμη και σε εμάς τους «υπηρέτες της ενημέρωσης»! Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε τίποτα Ζακυνθινό στο διαδίκτυο πέρα από μερικές επιχειρήσεις…

Η Ζάκυνθος στο χώρο του τύπου σε παναλλεδικό επίπεδο θεωρείται πρωτοπόρος ως νησιωτική περιοχή με σεβασμό.

Σήμερα η εξέλιξη, έχει φέρει το imerazante.gr – την ηλεκτρονική έκδοση και παρουσία της Ζακυνθινής εφημερίδας σε τρομερά υψηλό επίπεδο επισκεψιμότητας (240.000 μηνιαίως) μη συγκρινόμενη πολύ μακράν με τον τοπικό ανταγωνισμό, κατατάσσοντάς την σε σημαντικό παρεμβατικό ενημερωτικό portal τόσο στην περιοχή του Ιονίου όσο και Πανελλαδικά.