Την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη υποδέχτηκε το Μεσολόγγι

Με μεγαλοπρέπεια και τις τιμές που αρμόζουν στον Αρχηγό της Επανάστασης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου η τελετή υποδοχής της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην πύλη της πόλεως με την παραλαβή του Εθνικού Κειμηλίου, το οποίο παρέδωσε αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδεία περιπολικών και μοτοσυκλετών της Μοτολέσχης Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και στην συνέχεια μεταφέρθηκε με πομπή στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Πλατείας Μ. Μπότσαρη, όπου και θα εκτίθεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Επικεφαλής της πομπής ήταν Ιερολοχίτες ιππείς κι ακολουθούσε η Μπάντα του Συλλόγου «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», ντυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου.
Πιο πίσω ακολουθούσε μικρό άγημα από τυφεκιοφόρους Ιερολοχίτες και Φουστανελοφόρους, παραστάτες της ληκύθου με την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη και η πομπή έκλεινε μ’ ένα εντυπωσιακό μικτό ανδρικό άγημα πολεμιστών με ιστορικές φορεσιές, το οποίο απαρτιζόταν από μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού « Ο Λιάρος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Ομίλου Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» και του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

Στη μικρή τελετή που ακολούθησε εντός του Μουσείου, προλόγισε ο Αρχιμουσικός Μάκης Κουτσαγγέλης και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δ. Σολωμός» κ. Δημήτρης Φωλιάς, η Πρόεδρος του Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων – του θεματοφύλακα των Καρδιών των Υψηλαντών – κα Ιωάννα Φωκά, και ο Δήμαρχος της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος