Γιώργος Αρμένης: «Προτεραιότητα μας η παιδεία»


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σίτιση, στέγαση και μετακίνησή, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Αρμένης, με το δ.σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού.

Ο κ. Αρμένης δεν άκουσε μόνο ότι απασχολεί τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά ζήτησε να ενημερωθεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στο νησί.

Δεν παρέλειψε δε, μετά την ενημέρωση, να υποσχεθεί, πως ο ίδιος και ο συνδυασμός του έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση προβλημάτων στον κλάδο της παιδείας, καθώς και την προώθηση αιτήματος για χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους σεισμούς του περασμένου Οκτωβρίου.

Υποσχέθηκε δε, ότι θα μεριμνήσει ώστε ένα μόνιμο συνεργείο από το δήμο, να συντηρεί τα σχολικά κτίρια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Αρμένης και μέλη του Συνδυασμού <<Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο>>, συναντήθηκαν την Πέμπτη, 11-4- 2019 , με το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Στη συνάντηση , έγινε αναφορά στα ουσιαστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας, κυρίως σε ότι αφορά ,στην σίτιση ,στέγαση και μετακίνησή τους. Όπως και στα προβλήματα των Σχολικών Κτιρίων, της Ζακύνθου.

Ο κ. Αρμένης , μετά την ενημέρωση που δέχτηκε , τόνισε στους εκπαιδευτικούς ,ότι άμεση προτεραιότητα του ιδίου και του Συνδυασμού του, είναι η προώθηση του αιτήματος για την χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων της Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ,μετά τους σεισμούς του Οκτωβρίου .Και μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων , των Σχολείων, με τη δημιουργία ενός μόνιμου συνεργείου, συντήρησης των Σχολικών Κτιρίων.

Τονίστηκε ακόμα, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Αρμένη, η ανάγκη ανάπτυξης, περιβαλλοντικών δράσεων και η δημιουργία προϋποθέσεων για την εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τόσο για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, των Σχολικών Μονάδων, όσο και στην εξωστρέφεια, σε σχέση πάντα με την νεανική και νεοφυή επιχειρηματικότητα.