Στ. Κοντονής για Νovartis: «Δεν χειραγωγείται η Ελληνική Δικαιοσύνη»

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1. Στο πλαίσιο της συζήτησης, με αφορμή το σκάνδαλο της Νovartis και της δυσθεώρητης αύξησης στη φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 2000 – 2009, αναφέρθηκε στον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών στηλιτεύοντας το περιοριστικό και δεσμευτικό πλαίσιό του.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη διερευνά το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης, ανεπηρέαστη από εξωτερικές πιέσεις και εκτιμήσεις. Με δική μου εντολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο της διενέργειας της έρευνας οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί έπεσαν πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών είναι πρωτίστως κακός μιας και περιορίζει την προθεσμία παραγραφής. Ωστόσο, είναι εξίσου δυσλειτουργικός μιας και υποχρεώνει τον Εισαγγελέα όταν αντιληφθεί την εμπλοκή πολιτικών, να κλείσει τον φάκελο και αμελλητί να τον προωθήσει στη Βουλή ενώ η λογική θα υπαγόρευε να συνεχίσει την έρευνα, να δει αν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και μετά να προωθηθεί στη Βουλή.
Με τον υφιστάμενο Νόμο, όπως έγινε με το σκάνδαλο Νovartis, προωθήθηκε η υπόθεση που αφορούσε όλα τα πολιτικά πρόσωπα, γεγονός που ερείδεται στον Νόμο, χωρίς να υπάρχει καμία εμπλοκή της Κυβέρνησης. Άρα, οι κατηγορίες περί σκευωρίας είναι ανυπόστατες, συκοφαντικές και υποκρύπτουν προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

φωτο: lifo.gr