Διαμαρτυρία ΑΟΚ στην Περιφέρεια – Για το πρόστιμο των 20,000 ευρώ

Kατά την διάρκεια της πρόσφατης Γιορτής Ποδοσφαίρου, ο ΑΟ Κατασταρίου Ζακύνθου δεν παρέλαβε το βραβείο του, καταθέτοντας επιστολή σχετικά με το «ανυπόφορο» πρόστιμο των 20.000 ευρώ που του επέβαλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γιατί βρέθηκαν σκουπίδια εντός του οικοπέδου που του είχε παραχωρήσει η εκκλησία για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (την περίοδο μάλιστα που τα σκουπίδια είχαν κατακλύσει τη Ζάκυνθο). Η υπόθεση αφορά στο οικόπεδο που του είχε παραχωρηθεί για να φτιάξει αθλητικές εγκαταστάσεις στο Καταστάρι. Ο αθλητικός σύλλογος κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που δεν έγινε δεκτή, ενώ στην συνέχεια έκανε έφεση στο Εφετείο Πύργου. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί.
Η ανακοίνωση του συλλόγου για το πρόστιμο των 20,000 ευρώ προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφέρει τα εξής:
«Ευχαριστούμε αλλά δυστυχώς δεν θα παραλάβουμε το βραβείο γιατί η βράβευση αυτή συνοδεύεται από πρόστιμο 20,000 ευρώ που μας έχει επιβάλει η Περιφέρεια γιατί κάποιοι ασυνείδητοι (όταν το νησί μας ήταν γεμάτο σκουπίδια στους δρόμους για μήνες ) έριξαν στο οικόπεδο που μας έχει παραχωρήσει η εκκλησία και που με δικά μας έξοδα καθαρίσαμε και προσπαθούμε μόνοι μας χωρίς καμία βοήθεια να δημιουργήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας και οι νέοι μας. Δυστυχώς η μόνη πράξη συμπαράστασης στην προσπάθεια μας αυτή από την Περιφέρεια είναι το πρόστιμο των 20,000 ευρώ».

«Πρωινό ξύπνημα» για το ματς με την Ερμιονίδα

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το παιχνίδι με την Ερμιονίδα για την 26η και τελευταία αγωνιστική του 8ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο ΑΟΚ Ζακύνθου δεν συμφωνεί με την αλλαγή ώρας, αφού θα είναι δύσκολο για τους φιλάθλους να έρθουν τόσο νωρίς να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το αίτημα έκανε ο σύλλογος από την Ερμιόνη για συγκοινωνιακούς λόγους και δύσκολα θα αλλάξει η ώρα, αφού η ΕΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποδεχθεί την πρόταση των φιλοξενούμενων. Η εξέλιξη αυτή αλλάζει και τον προγραμματισμό της ομάδας, που περίμενε σε μια πιο λογική ώρα να έρθουν οι φίλαθλοι και να δουν τον αποχαιρετιστήριο για φέτος αγώνα του στην Γ’ Εθνική.Τελευταία άρθρα