Με συλλόγους γονέων συναντήθηκε ο υποψ. Δήμαρχος Γ. Αγαλιανός

Με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της δευτεροβάθμιας συναντήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάδραση», Γιάννης Αγαλιανός και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα στις κτηριακές υποδομές, ενώ ο κ. Αγαλιανός τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Στην ανακοίνωση του συνδυασμού, αναφέρεται: «Στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Αγαλιανός με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τέθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών – μελών του συνδυασμού «ΑΝΑΔΡΑΣΗ», για τις κτηριακές υποδομές των σχολείων που έχουν ανάγκη ενίσχυσης και συντήρησης, καθώς και για άλλα λειτουργικά θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα του νησιού μας. Ο κύριος Αγαλιανός τόνισε ότι στόχος της επόμενης δημοτικής αρχής, σε ότι αφορά την εκπαίδευση, είναι έχουμε σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία και με την αξιοποίηση των κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα να γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις που θα μεταμορφώσουν τα σχολεία μας σε χώρους ευγένειας, πολιτισμού, αξιοπρέπειας και μάθησης.
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολικού τουρισμού, ώστε οι επισκέπτες μαθητές, με πρωτοβουλία του Δήμου, να ενημερώνονται στο Πνευματικό μας Κέντρο για την ιστορία, τον πολιτισμό και τον φυσικό πλούτο της Ζακύνθου, ώστε να αποτελέσουν τους καλύτερους διαφημιστές του νησιού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Τέλος τονίστηκε η πρόθεση για συνεχή και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ δήμου και των γονέων σε όλα τα θέματα που αφορούν τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία στη Ζάκυνθο».