Ολλανδικό κανάλι προβάλλει τη Ζάκυνθο

Το καλοκαίρι πλησιάζει, με την Ζάκυνθο να έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό όνομα στο εξωτερικό. Απόδειξη η παρουσία του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού που με συνεργείο του ήρθε στο νησί για γυρίσματα, επιθυμώντας να αποτυπώσει εικόνες από τις ομορφιές του τόπου. Η κάμερα τους απαθανάτισε το Ναυάγιο, το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αλλά τις θαλάσσιες χελώνες caretta caretta. Επίσης γνώρισαν τον πολιτισμό της Ζακύνθου, με την Χορωδία της Φανερωμένης και την χορωδία «Ροδάμπελος» να συνεργάζονται, αφού τραγούδησαν παραδοσιακά ζακυνθινά κομμάτια, τα οποία θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα του καναλιού.

Η παραγωγός του συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού Ντεζιρέ Σάλμαν μίλησε για αυτό το ταξίδι και τον σκοπό του που είναι η δημιουργία ενός όμορφου αφιερώματος.
«Ήρθαμε να παρουσιάσουμε τις ομορφιές της Ζακύνθου, όσα πραγματικά πρέπει να επισκεφθεί κάποιος και όσα χρειάζεται να γνωρίζει για αυτό το νησί. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους και να βρούμε τοποθεσίες που αρέσουν. Μέσω αυτού του προγράμματος, έχουμε πελάτες που θέλουν να βρουν το σπίτι των ονείρων τους για τις διακοπές τους σε άλλη χώρα. Αυτό το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να βρει ένα δεύτερο σπίτι στη Ζάκυνθο. Προτείνουμε σπίτια και δείχνουμε επίσης, το νησί. Ένα από αυτά τα στοιχεία του ήταν η μουσική που ξέρουμε ότι αρέσει πολύ στους Έλληνες και θέλαμε να το παρουσιάσουμε αυτό. Δείξαμε την αξία της μουσικής της Ζακύνθου. Επίσης επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Άγιου Γεωργίου, το Ναυάγιο και μάθαμε για τις θαλάσσιες χελώνες. Επίσης μας είπαν και για τα παραδοσιακά προϊόντα της Ζακύνθου».
Η κ. Σάλμαν ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Ζάκυνθο και μίλησε για τα θετικά και αρνητικά που συνάντησε στο νησί, αφού εκτός από τις ομορφιές του, της έκαναν αρνητική εντύπωση τα πολλά σκουπίδια που αντίκρισε.
«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη Ζάκυνθο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, πάντα καλοσυνάτοι και προσφέρουν κάτι να φας και να πιείς. Έχετε επίσης υπέροχες παραλίες. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι είδα αρκετά πλαστικά σκουπίδια στον δρόμο. Κάτι πρέπει να κάνουν οι ντόπιοι γι’ αυτό, ώστε να είναι καθαρό το νησί».
Να πούμε ότι για την ξενάγηση του Ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού βοήθησε η Jackie Boots – Γκλαβά που είναι ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου της Ζακύνθου.Τελευταία άρθρα