Ολυμπιάδα Ζακύνθου – Χάλκινη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής

Σε μια σπουδαία επιτυχία έφτασε η ομάδα ακροβατικής γυμναστικής της Ολυμπιάδας Ζακύνθου, η οποία αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη. Συγκεκριμένα η μια τριάδα του συλλόγου αποτελούμενη από τις Διονυσία Θεοδόση, Ελένη Κλάδη και Στέλλα Μουζάκη έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και επιβεβαίωσε τις ελπίδες της Ολυμπιάδας για κάποια διάκριση. Επίσης Πέμπτη στην Ελλάδα κατετάγη η δεύτερη τριάδα του σωματείου που αποτελείται από τις Κάτια Θεοδόση, Δήμητρα Τάφα και Άννα Ντόστη. Επίσης το ζευγάρι γυναικών Κατερίνα Μπεζάνου και Αγγελική Φιορεντίνου έφτασαν επίσης στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης για την Ολυμπιάδα.
Μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες των κοριτσιών έχει ο προπονητής τους Ανδρέας Κατιρτζίδης που τις συνόδευσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και τους βοήθησε να φτάσουν σε μια τόσο σημαντική διάκριση.
Ο κ. Κατιρτζίδης αναφερόμενος στα κορίτσια τόνισε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας που συμμετείχαν 200 παιδιά. Η ομάδα μας πήρε την τέταρτη θέση στο σύνολο. Μας έδωσαν το δικαίωμα να πάρουμε το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να συμμετάσχει και η Περιφέρεια και ο Δήμος. Αυτή η επιτυχία ήταν πάρα πολύ σημαντική για μας. Μόνο δυο από τα οκτώ κορίτσια είχαν αγωνιστεί ξανά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».
Ο έμπειρος προπονητής της Ολυμπιάδας Ζακύνθου μίλησε και για τους επόμενους στόχους του σωματείου λέγοντας: «Τον Νοέμβριο έχουμε το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος. Στο Πανευρωπαϊκό είναι μικρές οι πιθανότητες λόγω ηλικιών των κοριτσιών για να πάμε στο Ισραήλ, αλλά από του χρόνου θα έχουμε την δυνατότητα».

Ευκαιρία διοργάνωσης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής

Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση για την Ολυμπιάδα Ζακύνθου ήταν ότι έχει το δικαίωμα το νησί μας να διοργανώσει το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να συνεργαστούν ο Δήμος και η Περιφέρεια, ούτως ώστε να έρθει ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον τόπο μας.
Οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας Ζακύνθου προσπαθούν επί σειρά ετών να φέρουν μια μεγάλη διοργάνωση στο νησί μας και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία τους.Τελευταία άρθρα