«8 γυναίκες κατηγορούνται» από το ΙΟΝΙΟ ΘΕΑΤΡΟ | Έως την Κυριακή 14 Απρίλη στο θέατρο του Σαρακινάδου

Το Ιόνιο Θέατρο παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου. Ένας φόνος και η αναζήτηση του δολοφόνου ανάμεσα στις 8 γυναίκες που αλληλοκατηγορούνται είναι η βασική υπόθεση του έργου που όμως δεν μπορεί να καταταγεί εύκολα σε μια κατηγορία μιας και ενώ έχει τα στοιχεία ενός ψυχολογικού δράματος ο συγγραφέας ενσωματώνει με άνεση ένα σωρό κωμικά περιστατικά.
«Είναι ένα έργο ευρηματικό. Είναι το μοναδικό έργο αυτού του συγγραφέα αλλά είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Θεωρείτε ένα αστυνομικό θρίλερ με έξυπνη πλοκή και καταφέρνει να μπερδεύει το δράμα με την κωμωδία. Ενώ ξέρουμε το γεγονός ανατρεπτικά κάθε φορά έχουμε εξελίξεις που δεν τις περιμένουμε. Στο τέλος έχω αλλάξει λίγο την υπόθεση. Αφήνω να εννοηθεί ότι τίποτα δεν τελειώνει μιας και είχα πάντα την αίσθηση ότι το έργο κινείται μεταξύ ρεαλισμού και σουρεαλισμού» είπε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Καμπίτσης.

Το σουρεαλιστικό στοιχείο φαίνεται και από τα σκηνικά που επιμελήθηκε η Θάλεια Ξενάκη με την ίδια να αναφέρει: «Η παράσταση περνά και δεύτερα και τρίτα μηνύματα και προσπάθησα όλα αυτά τα στοιχεία να τα μεταφέρω και στον χώρο. Να υπάρχει μια διάδραση , να λειτουργεί και ο χώρος δυναμικά μαζί με τους ηθοποιούς.»
Η παρουσία των 8 γυναικών πάνω στη σκηνή είναι αυτή που πρυτανεύει όσο οι θεατές προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έχει κάνει τον φόνο με τις εκπλήξεις να συνεχίζονται ως την τελευταία σκηνή. Για την παράσταση πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Διονύσης Μπουκουβάλας ενώ για την κίνηση των κοριτσιών βοήθησε η κα Βάνια Τσιλιμίγκρα
Ο κ. Μπουκουβάλας μεταξύ άλλων τόνισε πως στόχος του ήταν η μουσική την οποία έγραψε ειδικά για την παράσταση να έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε, όπως είπε, ο ήχος και η μουσική στο συγκεκριμένο έργο παίζουν σημαντικό ρόλο στην παράσταση.
Η περιπέτεια των 8 γυναικών θα φιλοξενήσει πολλούς κώδικες και πολλά είδη της θεατρικής τέχνης, σ’ έναν γοητευτικό συνδυασμό.
Παίζουν: Σοφία Δικοπούλου, Ιωάννα Ευαγγελινέλη, Σία Κεφαλληνού, Αλεξάνδρα Ντούζεβιτς, Αναστασία Παπαδημητρίου, Ζωή Παπαργύρη, Ελένη Τουρκάκη και Ιωάννα Φραγκούλη.
Οι παρατάσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 14 Απρίλη στο θέατρο του Σαρακινάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε στις 21.15 η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και το ¨Ιόνιο Θέατρο¨ μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε δωρεάν την θεατρική παράσταση. Η παράσταση θα δοθεί για το κοινό της Ζακύνθου, ανέργους (με την προσκόμιση της κάρτα ανεργίας) και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι αναγκαίο να γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. του θεάτρου: 2695061343.