1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων I.N. στη Λευκάδα | Μάγεψαν οι Ζακυνθινοί μαθητές

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι έκαναν σαράντα μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, συμμετέχοντας στην 1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4 και 5 Απριλίου στη Λευκάδα.
Επρόκειτο για μία συνδιοργάνωση της Π.Ε. Λευκάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και συμμετείχαν συνολικά 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Μουσικά Σχολεία Ζακύνθου, Κέρκυρας και Λευκάδας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η επικοινωνία των τριών Μουσικών Σχολείων της περιφέρειάς μας, η προβολή του πλούσιου εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού αλλά και κοινωνικού τους έργου και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, μία συναυλία συνόλων νυκτών εγχόρδων (κιθαράτες – μαντολινάτες) των τριών Σχολείων και μία Συναυλία του συνόλου κρουστών και της χορωδίας από το Μ.Σ. Κέρκυρας, της χορωδίας και της μαντολινάτας από το Μ.Σ. Ζακύνθου, της μαντολινάτας, της ορχήστρας εγχόρδων, της χορωδίας και της μπαντίνας του Μ.Σ. Λευκάδας.
Οι Ζακυνθινοί μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σχολείο του νησιού μας, κάνοντας τους καθηγητές τους περήφανους! Στη σκηνή της 1ης Συνάντησης παρουσίασαν το έργο τους η Μαντολινάτα και η Χορωδία του Μουσικού. Επίσης, οι μαθητές μας, έδωσαν δύο ακόμη συναυλίες στη Λάρισα και τη Λαμία, κατά το εκπαιδευτικό – μουσικό ταξίδι τους, ενώ ευχή όλων είναι αυτή η πρώτη συνάντηση να μετατραπεί σε θεσμό.

Φωτογραφίες: lefkadapress.grΤελευταία άρθρα