ΕΣΚΑΗ: Παίδες ΑΓΕΖ – Τιμητική τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα

Για άλλη μια χρονιά το παιδικό τμήμα μπάσκετ της ΑΓΕΖ κατάφερε να κάνει υπερήφανο το νησί μας, αφού κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και κοίταξε στα μάτια τις κορυφαίες ομάδες στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς οι μικροί «ερυθρόλευκοι» έφεραν χαμόγελα για τον σύλλογο και έδειξαν ότι μπορούν και τα επόμενα χρόνια να πετύχουν ακόμα περισσότερα.
Το μέλος της διοίκησης ο Γιώργος Θεοδωρίτσης αναφέρθηκε στην φετινή πορεία που ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το σωματείο.
«Είναι πολύ σημαντική η επιτυχία της παιδικής ομάδας της ΑΓΕΖ για την περίοδο 2018-19 για δυο τουλάχιστον λόγους. Κατάφερε για τρίτη συνεχή χρονιά να μπει στην πρώτη εξάδα της Α1 ΕΣΚΑΗ μεταξύ 35-40 ομάδων στο σύνολο τους».
Μάλιστα για αυτήν της την επιτυχία όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρίτσης το παιδικό τμήμα της ΑΓΕΖ θα δώσει το παρών σε πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ, στο οποίο θα μετέχουν οι 10-12 καλύτερες παιδικές ομάδες της Αχαΐας και της Ηλείας.
«Εξαιτίας αυτής της επιυχίας, του χρόνου η ΑΓΕΖ θα μετέχει στο νέο παιδικό πρωτάθλημα που δεν θα είναι με ομίλους αλλά με κατηγορίες. Θα αντιμετωπίσει 10-12 από τις καλύτερες παιδικές ομάδες της περιφέρειας. Πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια είχαμε την επιτυχία της εφηβικής ομάδας που τερμάτισε στην πρώτη εξάδα. Και από όλα αυτά βγαίνει΄ένα συμπέρασμα ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής της ΑΓΕΖ».
Σημαντικό έργο για το παιδικό τμήμα της ΑΓΕΖ έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο προπονητής Νίκος Θεοδόσης. Ο νεαρός τεχνικός που είναι και στο τιμ του Αντώνη Ακτύπη στην ανδρική ομάδα είναι ένας από τους λόγους που έχουν έρθει μεγάλες διακρίσεις στις τελευταίες αγωνιστικές περιόδου.
Το φετινό ρόστερ του παιδικού τμήματος της ΑΓΕΖ αποτελούταν από τους εξής παίκτες: Αναστόπουλος Τ., Νταλιάνης Γ., Νέγκας Ν., Βιλιάρδος Π., Παράσχης Γ., Θεοδωρίτσης Κ., Γκούσκος Α., Γκλαβάς Ν., Χριστοφοράτος Γ., Κλάδης Ν., Κλάδης Στ., Βάλβης Γ., Φιορεντίνος Π.Σ., Φεϊζούλα Ο., Φιορεντίνος Π. Νι., Μαυροπόδης Γ., Λιβέρης Σ.