Σπ. Γαλιατσάτος: «Εγκληματική η στάση αυτών που μιλούν για διψήφιες μειώσεις»

Εγκληματική χαρακτήρισε την στάση ορισμένων ξενοδόχων αλλά και τουριστικών πρακτόρων στην Ζάκυνθο που μιλούν για μειώσεις που φτάνουν το 20 % στις προκρατήσεις ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος. Μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ ο κ. Γαλιατσάτος κάλεσε τους ανθρώπους αυτούς να σιωπήσουν μιας και όπως είπε διασπείρουν τον πανικό.
Αντίθετα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη θα έχουμε τουλάχιστον 22 αεροπορικές συνδέσεις περισσότερες προς τα νησιά του Ιονίου σε σχέση με πέρυσι γεγονός που δείχνει πως συνεχίζει να υπάρχει ζήτηση για τα Επτάνησα.
Συγκεκριμένα μιλώντας για τα αεροδρόμια στα νησιά του Ιονίου ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις χρονοθυρίδες από-προσγείωσης, τα λεγόμενα slots. «Πρέπει τα αεροδρόμια μας να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα με χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κεφαλονιάς όπου κατεδαφίστηκε το κυρίως terminal, δημιουργήθηκε ένα καινούργιο, μικρότερης όμως χωρητικότητας, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα» , είπε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού.
Το Ιόνιο μένει ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών σε εποχές που άλλες περιφέρειες μένουν στάσιμες τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος που απέδωσε το γεγονός αυτό στην τουριστική προβολή που κάνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
«Η Περιφέρεια έχει κάνει επανάσταση στο ζήτημα της τουριστικής προβολής με τα social media και το digital marketing» είπε ο κ. Γαλιατσάτος τονίζοντας ότι συνεχίζονται και οι επισκέψεις των δημοσιογράφων από ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς στα νησιά μας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, αρχές Ιουνίου το κρατικό κανάλι της Αυστρίας θα επισκεφτεί Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη για γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί σε ταξιδιωτική εκπομπή στην Αυστρία.

Νατάσα Πατρινού