Ράγκμπι: Αθλητικός Σύλλογος Ζακύνθου – Ιστορική συμμετοχή στο τουρνουά του Παναθηναϊκού

Μια διοργάνωση που θα μείνει στην ιστορία ήταν εκείνη που συμμετείχε η ομάδα ράγκμπι του νησιού μας, ο Αθλητικός Σύλλογος Ζακύνθου, ο οποίος βρέθηκε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και συμμετείχε σε τουρνουά που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Τα τμήματα ανδρών και γυναικών του σωματείου ταξίδεψαν στην Αθήνα και συμμετείχαν σε μια αγωνιστική εμπειρία που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη, αφού ήταν η πρώτη τους παρουσία σε παιχνίδια ράγκμπι. Αν και νεοσύστατος, ο Αθλητικός Σύλλογος Ζακύνθου παρουσίασε ανταγωνιστική εικόνα αντιμετωπίζοντας εκτός από το «τριφύλλι» δυνατά σωματεία που στην χώρα μας θα έχουν ξεχωριστό ρόλο.
Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή, με την διοργάνωση να είναι άρτια . Τα παιχνίδια να πούμε ότι ξεκίνησαν στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 6 το απόγευμα, με τις ομάδες και τους αθλητές να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Παναγιώτης Βαρυπάτης που είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ζακύνθου αλλά και προπονητής της ανδρικής και γυναικείας ομάδας δήλωσε τα εξής: «Είμαι περήφανος για την πρώτη εμφάνιση των ομάδων μας. Δείξαμε μια άριστη εικόνα ομάδας εντός και εκτός γηπέδου .Ήτανε η πρώτη μας συμμετοχή σε αγώνες. Στόχος μας ήταν καθαρά η εμπειρία που θα γίνει υπόβαθρο για την συνέχεια της ομάδας. Παρόλα αυτά η ανδρική ομάδα έκανε την έκπληξη και κέρδισε με το σπαθί της μία νίκη και βρέθηκε προτελευταία στην τελική βαθμολογία του τουρνουα».
Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που συμμετέχει η Ζακυνθινή ομάδα και στόχος της είναι να συνεχίσει δυναμικά να αγωνίζεται.

Να τονίσουμε ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι και υπάρχει η επιθυμία να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα άμεσα. Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί ο Αθλητικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα μαζί με τον Παναθηναϊκό που πρωτοστατεί στο ράγκμπι αλλά και με άλλες ομάδες που έχουν ήδη δημιουργήσει πολυάριθμα αγωνιστικά τμήματα και θέλουν να παλέψουν για το καλύτερο.
Στις αναλυτικές βαθμολογίες της διοργάνωσης ο Αθλητικός Σύλλογος Ζακύνθου κατετάγη τελευταίος στις γυναίκες και τέταρτος στους άνδρες.
Αναλυτικά:
Βαθμολογία Τουρνουά Γυναικών
1)Παναθηναϊκός
2)Αντιλόπες/Σπαρτιάτες
3)Αίολος/Λάιονς
4) Α.Σ. Ζακύνθου

Βαθμολογία Τουρνουά Ανδρών
1)Σπαρτιάτες
2)Αντιλόπες
3)Παναθηναϊκός
4)Α.Σ. Ζακύνθου
5)Αίολος