ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ || “Το πέρασμα αντίκρυ” του Θ. Δεύτου

Το νέο βιβλίου του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου με τίτλο «Το πέρασμα αντίκρυ» πρόκειται να παρουσιαστεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο. Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε µαρτυρίες και πραγµατικά γεγονότα για το οποίο θα μιλήσουν οι: Αναστάσιος Λιάσκος, τ. Υπουργός και ιστορικός συγγραφέας, ο τ. πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου, Σπάρτακος Νταλιάνης και η φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Ρουκανά Αμπελά. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Ντένια Πάτρα, ενώ η αναπαράσταση των αποσπασμάτων θα γίνει από την ηθοποιό Αλεξάνδρα Duzevic. Επίσης στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου, Λευτέρης Παππάς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το χορευτικό συγκρότημα της «Ένωσης Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου», ενώ στο τέλος, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εκδήλωση γίνεται από τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου, τη Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου, τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» και το βιβλιοπωλείο «Πλ. Πλαίσιο».
Για το βιβλίο… “1955. Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρµατόπλεγµα κατά µήκος της συνοριογραµµής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ… Καταλήγει στην Αµερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη µοίρα των δικών του και της Όλγας, του µεγάλου του έρωτα.
1989. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσµα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασµα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αµερική και να επιστρέψει στο χωριό του”.