Ο Θ. Γαλιατσάτος επανεκλέχθηκε στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR

Παρουσία πλήθους αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της CPMR και των νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων με την κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και την έναρξη των εργασιών να κηρύσσει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Την διοργάνωση διεκδίκησε και κατόρθωσε να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση των μελών, τον Ιούνιο του 2018 στην Κορσική.
Τους συμμετέχοντες, αξιωματούχους και εκπροσώπους της ΕΕ, της CPMR και των νησιωτικών περιφερειών καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στον Ιωάννη Καποδίστρια και τις ενέργειές του για να καταστεί σαφής η αναγκαιότητα ενότητας της Ευρώπης.
Ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην ενότητα για τις “Μεταφορές και προσβασιμότητα στα νησιά της ΕΕ, υπογράμμισε την συνεισφορά της ελληνικής κυβέρνησης στην στήριξη των νησιών. Και πρόσθεσε “το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ζητούμενο επί δεκαετίες και έγινε πραγματικότητα, συμπεριλαμβάνοντας και το Ιόνιο, και μάλιστα ξεκινώντας από τα νησιά του Ιονίου. Ως αποτέλεσμα σήμερα επιστρέφονται στους λογαριασμούς των νησιωτών τα χρήματα που δαπανούν για την μεταφορά προσώπων και προϊόντων. Επιπλέον για πρώτη φορά ενώνονται ακτοπλοϊκά τα Ιόνια νησιά μεταξύ τους και η Ιθάκη με την Πάτρα, που είναι το πλησιέστερο μεγάλο αστικό κέντρο”.
Για την άρτια διοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ο πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης Κορσικής Gilles Simeoni ενώ όλοι οι σύνεδροι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Κέρκυρα, την υποδοχή και φιλοξενία που είχαν.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της CPMR πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το Πολιτικό Γραφείο, το εκτελεστικό όργανο δηλαδή της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση των αποφάσεων. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος εκλέχθηκε για ακόμη μια φορά ομόφωνα στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων της CPMR.
“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ομόφωνη επανεκλογή στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων και αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι δράσεις εξωστρέφειας και οι προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα απέδωσαν καρπούς. Πλέον μπορούμε με αποδείξεις να μιλάμε για μια Περιφέρεια με δυνατή φωνή και ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ, μια Περιφέρεια που διεκδικεί και κατορθώνει με πράξεις να αντλεί πόρους και κονδύλια για έργα και δράσεις που χρειάζονται στα νησιά μας. Επαναλαμβάνουμε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και πρέπει όλοι μαζί οι πολίτες της Ευρώπης να δώσουμε τη μάχη μας για μια Ευρώπη ισχυρή, ενωμένη και αλληλέγγυα στους λαούς, μια Ευρώπη που θα υπηρετεί τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ισότητας και της συναδέλφωσης των λαών, μακριά από φωνές μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κέρκυρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και τα τοπικά προϊόντα του τόπου.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν