Β. Μεϊμαράκης απο Ζάκυνθο || «Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της Ν.Δ»

Το μήνυμα πως η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι χαλαρή αλλά είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και ότι πλέον τα διλήμματα σήμερα είναι διαφορετικά και δεν είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο, αλλά ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά και ποια Ευρώπη πρέπει να επικρατήσει έστειλε κατα τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στη Ζάκυνθο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Και πρόσθεσε “Είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές με σταυρό προτίμησης και μαζί με τους υποψηφίους θα δώσουμε τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, ώστε από όλες τις κάλπες να βγουν γαλάζιες νίκες”

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Άκης Τσελέντη και Νίκο Γιαννή οι οποίοι απευθυναν συντομο χαιρετισμό, ανέπτυξε τις θέσεις για μια μεγαλύτερη, πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη. Επεσήμανε ότι η ψήφος των ευρωεκλογών είναι καθοριστικής και όχι δευτερεύουσας σημασίας γιατί «η Ευρώπη μπαίνει σε μία περίοδο ανησυχητική, και αν τελικά δεν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ώστε να γίνει η Ευρώπη των πολιτών, τότε θα πάμε για διάλυση και αυτό θα είναι το χειρότερο για τις μικρότερες χώρες».

Για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πλέον κρίσιμες για την Ευρώπη, δεν θα είναι το Αριστερά, Δεξιά ή το φιλοευρωπαίοι εναντίον ευρωσκεπτικιστών, ούτε το δίλημμα των εκλογών του 2014, μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά το αν πιστεύουν σε μία μεγαλύτερη, πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη.

Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε πως «οι εκλογές στις 26 Μάϊου μέχρι στιγμής δια νόμου είναι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και οι εθνικές, επισήμανε. Για αυτό ακριβώς θέλω να ξέρετε, σημείωσε στη συνέχεια, ότι ο δήμαρχος ο περιφερειάρχης και Ευρωβουλευτής απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες και δεν πρέπει να τους μπλέξουμε. Και θα καλούσα κιόλας τους όποιους συμβούλους και ανταγωνιστές, να μην συμπεριφερθούν έξω από τον πολιτισμό της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να δημιουργήσει τριβές».