Κ. Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Η ΝΔ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου των Ταξί»

Συνεχίζει τις επαφές του στην Κέρκυρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί από το πρωί του Σαββάτου 23/3. Λίγη ώρα μετά τις 10 πμ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σε καφέ της πόλης με μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άκουσε τις ανησυχίες των επαγγελματιών οδηγών, αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα του κλάδου.

Η υψηλή φορολογία, η πτώση του τζίρου και ο ανταγωνισμός από πλατφόρμες όπως η Uber, που δε λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, είναι τα προβλήματα που εστίασαν οι δύο πλευρές στο διάλογο που πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης «κατηγόρησε» την κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη για το μη σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της UBER, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για τις θέσεις της Ν.Δ. επικρατεί παραπληροφόρηση.

«Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί.

Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Η περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται. Βάσει προγράμματος θα μιλήσει σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με φορείς για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας.Τελευταία άρθρα